Srpski “Rabbitland” osvaja i Holivud

Višestruko nagrađivani animirani film “Rabbitland” Ane Nedeljković i Nikole Majdaka Jr. uvršten je u takmičarski program prestižnog filmskog festivala “AFI FEST”, koji se održava od 6. do 13. novembra u Holivudu, u organizaciji Američkog filmskog instituta.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 22.10.2014.

17:21

Default images

Premijerno prikazan na Berlinskom filmskom festivalu 2013. godine, “Rabbitland” je upravo u Berlinu započeo uspešan festivalski život, osvojivši nagradu Kristalni medved.

Od tada je ovo ostvarenje o neobičnim zečevima bez mozga prikazano na više od 70 festivala širom sveta, gde je osvajalo brojne nagrade.

-- Pročitajte i Ružičasti svet zečeva bez mozga --
Sledeća stanica na koju stižu ružičastin zečevi je upravo Holivud. Narednog meseca ovo ostvarenje takmičiće se u selekciji kratkometražnih ostvarenja na AFI FEST-u. U selekciji kratkometražnih filmova našlo se 45 ostvarenja iz celog sveta.

Festival će 6. novembra otvoriti svetska premijera filma “A Most Violent Year” reditelja i scenariste Džej Sija Čendora, u kojem glavne uloge igraju Oskar Ajzak i Džesika Častejn. Za zatvaranje 13. novembra najavljena je premijera filma “Foxcatcher” koji režira Benet Miler, sa Stivijem Karelom, Čejningom Tejtumom, Markom Rafalom i Vanesom Redgrejv u glavnim ulogama.

Zaštitno lice ovogodišnjeg izdanja festivala je čuvena glumica Sofija Loren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: