Premijera Finčerovog filma "Iščezla"

Ekranizaciju hit romana „Iščezla“ publika u Srbiji moći će da vidi u bioskopima od 2. oktobra. Glavne uloge u bračnoj krimi i psiho drami igraju Ben Aflek i Rozamund Pajk. Kultni američki reditelj Dejvid Finčer na veliko platno je preneo priču o bračnom paru i misteriji koja obavija nestanak supruge.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2014.

12:25

Default images

Distributer MCF MegaComFilm i B92 vas nagrađuju kartama (2x2) za premijeru (sreda, 1. oktobar 20h, bioskop Cineplexx Ušće), kao i knjigom Džilijen Flin "Iščezla", uz naočare i svesku iz filma. Nagrade i karte su podeljene, srećni dobitnici će biti obavešteni o detaljima preuzimanja.

Uoči petogodišnjice braka, Nik (Ben Aflek) prijavljuje nestanak svoje žene Ejmi (Rozamund Pajk). Pod pritiskom policije i medijskog frenetičnog interesovanja za ovaj slučaj, priča o idiličnom braku koji su imali Nik i Ejmi počinje da se kruni. Događaji koji predstoje su prepuni šokantnih trenutaka i komplikacija.
Kroz priču o udaljavanju dvoje supružnika, Finčer govori o braku i porodici, o životu u savremenom svetu u kome neminovno dolazi do otuđenja, izneverenim očekivanjima i stereotipima, ali i o medijskoj mašineriji koja, u trci za ekskluzivitetom, ne preza ni od čega.

Finčer kao majstor neočekivanih obrta ostaje dosledan svom rediteljskom postupku, oslanjajući se na odlično glumačko umeće svojih protagonista Bena Afleka i Rozamund Pajk, preispituje mnoge aspekte američkog sna, koji je ekonomskom krizom, ali i krizom duha doveden u pitanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: