Poezinov slem film "Narodna kuhinja" u Berlinu

"Narodna kuhinja", slem film Siniše Stojanovića Sinistera i Dragane Nikolić u produkciji Udruženja građana "Poezin", biće prikazan 4. septembra u Berlinu, na festivalu Brave New World#1 (Vrli novi svet).

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.08.2014.

11:42

Default images

Gledaoci će film moći da vide na politički motivisanoj projekciji kratkih filmova i videa koju organizuje „Institut für Alles Mögliche” u Berlinu, nazvanoj po čuvenoj knjizi Oldosa Hakslija.

Od 200 filmova iz celog sveta, “Narodna kuhinja” je ušao u izbor od 20. To je izbor filmova različitih žanrova koji se bave fundamentalnim političkim događajima i radikalnim socijalnim promenama u savremenom društvu.

Pored toga, ovaj film takođe učestvuje i na međunarodnom videoart festivalu CologneOFF X, koji predstavlja filmove gostujući širom sveta.

NARODNA KUHINJA (Soup Kitchen) from Dragana Nikolic on Vimeo.

ZLO NE SPAVA – iz pasaža u pasaž
MMC Led Art / Šok Zadruga, Zmaj Jovina pasaž br. 22, Novi Sad
Petak, 22. avgust od 20h.

Nikola Džafo: “Sve se uklapa u ovaj kontekst, novo poglavlje, petoletka, dekada, 9 meseci, naša budućnost i pokušaj da se prilagodimo. Realnost će se zvati ZLO NE SPAVA.”

Nastup slem grupe “Poezin” u petak, 22. avgusta od 20h, u pasažu Šok zadruge. Obećavamo dva kruga slem poezije i promociju kriminalnih dosijea (zatvorskih kartona) pesnika i pesnikinja.

Nastupaju iz Beograda: Marija Obradović, Dragana Nikolić, Tamara Rakić, Aljoša Dražović, Milan Mijatović i Radovan Božović.
Nastupaju iz Novog Sada: Nikola Oravec, Danilo Bajčeta i Jovan Živković.
Nakon nastupa, svirka u pivnici Gusan. Nastupa “Panta Sijkja Nafta tribute band”. Koliko smo informisani, nešto će Panta da priča i peva protiv aktuelne i bivše vlasti, pa navratite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: