Preminula sestra Aleksis Kolbi iz "Dinastije"

Britanska glumica Kejt Omara (Kate O`Mara), bivša zvezda američke sapunice "Dinastija" iz 80-ih godina prošlog veka, umrla je danas u 74. godini, saopštio je njen agent.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 30.03.2014.

20:44

Default images

Agent Fil Belfild je naveo da je Omara preminula u staračkom domu u Saseksu, na jugoistoku Engleske, posle kraće bolesti.

Omara je poznata po ulozi Kasandre Morel, sestre Aleksis Kolbi, koju je glumila Džoan Kolins u "Dinastiji", podsetile su agencije.

Povodom smrt glumice oglasila se i Džoan Kolins koja je na Tviteru napisala: "Tragična vest o Kejt Omara, mnogo smo se zabavljale u Dinastiji, gde je igrala moje sestru, koju je Aleksis zvala Kesi. Počivaj u miru".

Omara je rođena 1939. godine u Engleskoj, a prvu televizijsku rolu odigrala je 60-ih godina. Najpoznatije uloge ostvarila je u britanskim televizijskim serijama "Doktor Hu" i "Hauardov put".

Objavila je dve autobiografije i dva romana. Bila je udata za glumce Ričarda Vilisa i Džeremi Janga. Ima sestru, koja je takođa glumica, Belindu Kerol. Njen sin Dikon preminuo je prošle godine.

Omara se poslednji put oglasila porukom na Tviteru 17. marta. "Mnogo vam hvala na srdačnim tvitovima. Neodoljivo je čitati sve vaše poruke. Puno poljubaca", napisala je Omara, preneo je BBC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: