“Život na traci” otvoren u Parobrodu

Izložba “Život na traci”, Sukobljavanje različitih izražajnih formi, deo 15. Festivala studentskog filma, otvorena je 29. marta u Ustanovi kulture Parobrod u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 30.03.2014.

16:33

Default images

Petnaesti Festival studentskog filma, u susret jubileju, okupio je 15 odabranih mladih autora likovne, primenjene i filmske umetnosti na multimedijalnoj izložbi.

Tema izložbe “Život na traci” odabrana je kako bi se u skladu sa slobodnom temom festivala, prikazalo različito poimanje umetnika o životu u savremenom društvu.
Koji su problemi ili simptomi današnjih predstava i vrednosti društva „na traci“ tj. na filmu i na televiziji? Koji je odgovor mladih umetnika na postojeće stanje u društvu i umetnosti?

Ideja je da se prikažu i sukobe različiti umetnički izrazi, forme i stavovi u okviru ove multimedijalne izložbe. Petnaesti Festival studentskog filma održaće se od 27. do 30. marta 2014. godine u Muzeju jugoslovenske kinoteke i Ustanovi kulture Parobrod. Ove godine FSF slavi svoj jubilej, petnaest godina postojanja. U cilju slavljenja raznolikosti tema, žanrova i ideja studenata, festival je oslobođen strogog koncepta.

Tema je slobod(n)a; slavimo raznolikost, različite pristupe filmu, kreativnost i ideju koja je održala festival sve ove godine i u trenucima kada je to (bilo) gotovo nemoguće.

Izložba “Život na traci” biće postavljena do 1. aprila 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: