Dodeljene nagrade Udruženja scenarista

Scenaristi filmova "Ona" (Her) i "Kapetan Filips" (Captain Phillips) dobili su godišnje nagrade od svojih kolega iz američkog Udruženja scenarista, javlja Rojters.

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 02.02.2014.

17:59

Default images

Spajk Džonz dobio je nagadu za najbolji originalni scenario za film koji je i režirao - "Ona", priču iz bliske budućnosti u kojoj se glavni junak zaljubljuje u kompjuterski operativni sistem.

Bili Rej je nagrađen za najbolji adaptirani scenario.

"Kapetan Filips" prikazuje istinite događaje, na osnovu memoarske knjige iz 2010. godine "Kapetanova dužnost" Ričarda Filipsa, kapetana američkog trgovačkcog broda koji su oteli somalijski pirati.

Za obojicu laureata to su prva priznanja koja su dobili od Udruženja scenarista, poznatog po strogim kriterijumima.

Nagrade tog udruženja "poklopile" su se sa odlukama Američke filmske akademije o dodeli Oskara čak osam puta u poslednjih deset godina, a ovogodišnja dodela Oskara zakazana je za 2. mart.

Specijalnu nagradu Udruženja scenarista dobio je Aleks Gibni, scenarista i reditelj dokumentarca o aferi "Vikiliks" pod naslovom "We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks,". Ovaj film, kako je obrazloženo, otelotvoruje ustavna prava i građanske slobode.

Za scenario dokumentarnog filma nagrađena je Sara Poli za "Stories We Tell".

U oblasti televizijskog stvaralaštva nagrađeni su pisci serije "Breaking Bad" (koja se kod nas prikazuje pod naslovom "Čista hemija"), komedije "Veep" i nove serije "House of Cards".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: