“Čudesna šuma” ponovo na velikom platnu

Kultni jugoslovenski animirani dugometražni film “Čudesna šuma”, reditelja Milana Blažekovića, biće prikazan 18. januara (17h) u Domu kulture Studentski grad u Beogradu.

Izvor: B92 Beograd
Podeli

Film uz koji su odrasle generacije nastao je 1986. godine u jugoslovensko-američkoj koprodukciji i ubrzo je postao jedan od gledanijih domaćih animiranih filmova.

Priča se odvija u Čudesnoj šumi, mestu punom srećnih životinja, koju štiti čarobni hrast koji, navodno, pruža zaštitu svakome ko se skloni ispod njega. Jednog dana, u šumu dolazi slikar Paleta koji usni ispod čarobnog hrasta.

Kad se probudio, saznaje da mu je hrast dao moć da priča sa životinjama i stvara čarolije sa svojim kistom. Ubrzo upoznaje neke od stanovnika šume kao što su dabar Oštrozub, medved Mate, lija Lili i ježevi Do, Re i Mi.

Nakon uspeha koji je zabeležila “Čudesna šuma”, 1990. godine snimljen je i nastavak po imenu “Čarobnjakov šešir”.

“Čudesna šuma” se u DKSG-u prikazuje zahvaljujući ljubaznosti produkcije “Kroatija film”, a ulaz je slobodan.

Film/TV

Meg Rajan i Tom Henks ponovo zajedno

Legendarni glumački par iz romantičnih komedija "Besani u Sijetlu" i "Imate poštu", Meg Rajan i Tom Henks, ponovo će glumiti zajedno, i to u filmu “Itaka”, rediteljskom debiju Meg Rajan koji će biti predstavljen narednog meseca u Berlinu.

Film/TV petak 31.01. 16:04 Komentara: 4

Igra prestola: 15 novih tragova (FOTO)

U susret aprilskoj premijeri četvrte sezone popularne serije “Igra prestola”, HBO je objavio petnaest novih fotografija koje vam možda mogu poslužiti kao tragovi za otkrivanje onoga što nas čeka u novim epizodama.

Film/TV petak 31.01. 15:26 Komentara: 35

Persijska poslastica u "Parobrodu"

Promocija iranske savremene kulture i umetnosti pod nazivom “Persijska poslastica”, najpre kroz vizuelnu umetnost i film, biće održana od 3. do 8. februara u Ustanovi kulture “Parobrod” u Beogradu.

Film/TV petak 31.01. 13:58 Komentara: 3
strana 1 od 58 idi na stranu