Gornji Milanovac dobija moderan bioskop

Upravni odbor Filmskog centra Srbije doneo je odluku da se Kulturnom centru u Gornjem Milanovcu, dodeli više od tri miliona dinara za osavremenjavanje i razvoj bioskopa.

Izvor: Tanjug
Podeli

Prema rečima urednika filmskog programa u gornjomilanovačkom kulturnom centru Bobana Stefanovića, sredstva su dobijena na predlog stručne Komisije za odabir projekata pristglih na Javni konkurs za projektno finansirenje i sufinansiranje u više kategorija u oblasti kinematografije za 2013. godinu.

"Za osavremenjavanje i razvoj bioskopa u Gornjem Milanovcu dodeljeno je više od tri miliona dinara. Naša ustanova ova sredstva će utrošiti za nabavku audio - dolbi digitalne opreme, za šta nam je odobreno dva miliona i 900 hiljada dinara, dok će se razvoj tehničke baze tehnički osavremeniti sa 223.000 dinara", izjavio je danas Tanjugu Stefanović.

U ovom gradu bioskopska sala, koja je inače multifunkcionalna, poslednji put je obnovljena 2011. godine pred premijeru filma "Montevideo".

Kulturni centar osnovan je 1971. i bioskop od tada radi u okviru ove ustanove. U poslednje dve godine, projekcije domaćih filmova u sali koja ima 288 mesta videlo je više od 6.000 ljudi.

Foto: freedigtalphotos.net/Apple's Eyes Studio

Film/TV

"Oblik vode" favorit za britanskog "Oskara"

Nagrade britanske Akademije za filmsku i televizijsku umetnost (BAFTA) biće uručene večeras u Londonu, u atmosferi koja će biti obeležena seksualnim skandalom u filmskoj industriji, dok je favorit za nagradu film "The Shape of Water" (Oblik vode) meksičkog reditelja Giljerma del Toroa, javila je agencija AFP.

Film/TV nedelja 18.02. 13:15 Komentara: 6

Srbija je sve traženija lokacija za snimanje filmova i serija

Srbija je u protekle dve godine postala mnogo traženija lokacija za snimanje filmova i televizijskih serija, kao jedna od retkih koja podržava snimanje reklama privlači velike marketinške kompanije, a od nove Uredbe o podsticajima za produkciju audiovizuelnih dela očekuje se da podstakne još veći razvoj te industrije i poveća konkuretnost Srbije kao lokacije za snimanje.

Film/TV nedelja 18.02. 10:30 Komentara: 2
strana 1 od 1496 idi na stranu