Glavna nagrada za “Krugove” u Belgiji

Fim “Krugovi” Srđana Golubovića donitnik je glavne nagrade 13. Briselskog festivala mediteranskog filma, saopšteno je večeras u glavnom gradu Belgije.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 12.12.2013.

21:15

Default images

Film, čija je tema suočavanje sa prošlošću, je dobitnik Velike nagrade žirija, što je i najveće priznanje koje se na ovom festivalu dodeljuje.

Film je zasnovan na priči o Srđanu Aleksiću, srpskom vojniku koji je tokom ratnih devedesetih spasao život muslimanu u Trebinju, da bi na kraju izgubio život od strane „svojih“.

Prema rečima reditelja, film se bavi posledicama jednog herojskog čina i prati sudbine ljudi koji su bili svedoci ili učesnici tog događaja. "Krugovi" su savremena priča koja prati paralelne događaje u Beogradu, Nemačkoj i Trebinju.

Scenario su napisali Srđan Koljević i Melina Pota Koljević.

Uloge igraju Aleksandar Berček, Leon Lučev, Nebojša Glogovac, Hristina Popović, Nikola Rakočević, Boris Isaković, Vuk Kostić.

“Krugovi” se bore za nominaciju za “Oskara” 2014. u kategoriji za najbolji inostrani film.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: