Loš start "47 Ronina" na blagajnama

Film "47 Ronina" u kojem Kijanu Rivs glumi glavnu ulogu, jedno je od najvećih razočarenja u prvoj sedmici prikazivanja, jer je na blagajnama zaradio manje novca nego što se to očekivalo od visokobudžetnog blokbastera.

Kultura

Izvor: Izvor: NME

Ponedeljak, 30.12.2013.

16:26

Default images

U filmu KIjanu Rivs glumi jednog od odmetnutih samuraja bez gospodara, a ovaj akcioni spektakl je u Americi na početku prikazivanja za vikend prikupio svega 3,4 miliona dolara i tako postao najveći gubitnik na samom otvaranju.

Osim toga, film je i na 13 ostalih tržišta na kojima je počeo da se prikazuje zaradio samo 10 miliona dolara, što ukazuje na to da bi mogao da bude najgori film po zaradi kada se u obzir uzme budžet od 175 miliona, koliko je potrošeno za njegovo snimanje.

"Varajeti" je saopštio da je kompanija "Juniverzal", koja je producent filma, već preduzela vrlo neuobičajeni korak otpisivanja gubitaka, ne čekajući rezultate tekućeg finansijskog kvartala.

Uprkos lošoj zaradi u Americi i skoro katastrofalnim rezultatima u Japanu, film je ipak uspeo da se plasira na prvo mesto po zaradi u Maleziji, Singapuru, Tajlandu i Tajvanu. U saopštenju "Juniverzal" je naglasio da "kompanija pomno prati i ocenjuje rezultate svojih filmova i preduzima odgovarajuće "prilagođavajuće mere". U slučaju ovog filma mi smo troškove snimanja prebacili u prethodne kvartale, tako da se nadamo da to ipak neće negativno uticati na uspeh filma u bioskopima", rekli su iz kompanije.

I pored ovoog lošeg rezultata, studio "Juniverzal" je pokazao dobre poslovne rezultate ove godine, zahvaljujući filmovima "Paklene ulice 6", "Grozan ja 2" i završio na trećem mestu sa profitom od 1,4 milijarde dolara, iza "Diznija" i "Vornera".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: