"Film ili smrt" u Mikser House-u

U okviru festivala "Sarajevo, ljubavi moja" koji je posvećen savremenoj sarajevskoj kulturnoj sceni i održava se od 28. do 30.11. u Mikser House-u, trećeg festivalskog dana publiku očekuje tribina "Film ili smrt".

Kultura

Izvor: B92

Subota, 30.11.2013.

14:28

Default images

Tribina je organizovana u saradnji sa Festivalom autorskog filma u Beogradu i Akademijom scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Učesnici govore o tajnim sastojcima uspeha svetski poznate i priznate sarajevske filmske produkcije, o tome kakav je odnos autorskog filma i velikih produkcija; kako je Sarajevo postalo evropski filmski epicentar.

Biće reči i o mehanizmima koji su uticali na razvoj domaćeg filma u vremenima krize kao što su: festivali, filmska udruženja, kulturna strategija, finansiranje i sl.

Učesnici tribine su: Srđan Vuletić, reditelj, Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo, Pjer Žalica, reditelj, dekan Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo, Šejla Kamerić, umetnica, Jovan Marjanović, rukovodilac Industry odseka na Sarajevo Film festivalu, predstavnik BiH u Eurimage, Amra Bakšić Čamo, producentkinja, osnivačica Cinelink-a, predsednica Udruženja filmskih radnika, Adis Đapo, producent, Bane Trifunović, glumac, Gorčin Stojanović, reditelj.

Moderatori su: Srđan Vuletić, reditelj, Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo i Srdan Golubović, reditelj, Festival autorskog filma Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: