"Blejd Raner" dobio "akvarel" filmsku verziju

Film "Blejd Raner" je jedan od klasika naučnofantastičnog žanra koji je opravdao svoj ogromni budžet, pa je postao i inspiracija umetniku koji je nekoliko hiljada svojih akvarela sa scenama iz filma iskoristio da napravi polusatnu "halucinantnu" verziju filma.

Kultura

Izvor: Izvor: motherboard.vice.com

Utorak, 26.11.2013.

14:47

Default images

Ovaj mukotrpni proces je zahtevao da se pre svega naprave "akvarel isečci" iz filma, koji su kasnije ukomponovani u film koji izgleda kao da se događa u izmalglici i nečijoj podsvesti uz veliku dozu fantazije, a koji je već prilično zainteresovao sve obožavaoce ovog filmskog klasika, koji mogu da uporedite original sa ovim jedinstvenim umetničkim tumačenjem.

Ovaj film je već po internetu izazvao pažnju velikim brojem pregleda i komentarima na blogovima, na kojima se okupljaju ljubitelji naučne fantastike, o tome šta je Andresa Ramsela iz Švedske podstaklo na takav prilično mukotrpan put kojim se umetnički izrazio.

On je u intervjuu koji je dao sa Motherboard rekao da je "Blejd Ranera" koristio delimično kao inspiraciju zato što ga je zanimalo zbog čega se kod čoveka uglavnom gubi sećanje na sam početak sna, koji je jedan od motiva u ovom filmu, ali da je zapravo čista lepota filma režisera Ridlija Skota i njegova priča koju svaki put odgleda bez daha, zapravo glavni razlog za ovaj njegov poduhvat.

"Naravno tu je bila i mogućnost da prikažem "Blejd Ranera" iz nekog drugog ugla, koji do sada nije viđen, a odlučio sam se za akvarel nakon što sam pokušao neke druge formate koji baš nisu bili uspešni. Akvarel je jako zahvalan kada treba da napravite veliki broj slika, a voda i boja se kada ih nanesete na papir razlivaju baš kao i ljudske misli i snovi", rekao je on.

Koliko je ovaj njegov umetnički potez izazvao pažnje je podatak da su na internetu već osvanule tri prerađene verzije filma, a akciju za "remiksovanje filma" pokrenuli su fanovi "Istrebljivača".

Andreas Ramsel smtara da je to zbog toga što je priča filma višeslojna i uvek intrigantna, a da u bliskoj budućnosti nema planove da isti posao možda uradi i sa još nekim filmskim delom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: