Ko će voditi Filmski centar Srbije?

Kandidati za direktora Filmskog centra Srbije (FCS) biće poznati 13. novembra, kada će se na sednici Upravnog odbora FCS-a otvarati koverte sa prijavama po konkursu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Za sada se ne zna koliko se ljudi prijavilo, samo je sadašnji vršilac dužnosti direktora FCS-a Milan Lučić javno saopštio da će konkurisati.

Konkurs je objavljen 21. oktobra. Od kandidata se traži visoko obrazovanje, najmanje četiri godine radnog iskustva u oblasti kinematografije, znanje engleskog i još jednog stranog jezika, kao i uobičajeni zahtevi - da je državljanin Srbije, da nije osuđivan, da je zdravstveno sposoban...

Uslov je i podnošenje predloga programa rada za četvorogodišnji period. Prema uputstvu Ministarstva kulture, biće organizovana prezentacija programa za zaposlene u FCS, da bi se i oni u anonimnoj anketi izjasnili o kandidatima.

Rezultat ankete nije obavezujući, ali može biti koristan prilikom donošenja odluka UO, koji ima trideset dana da svoj predlog dostavi Ministarstvu kulture.

Predsednik UO FCS Dejan Karaklajić je u pozivu za sednicu od 13. novembra predložio da na dnevnom redu bude i razgovor o strateškim planovima FCS za sledeću godinu, što je zaključak sa prethodnog sastanka, po predlogu članice Odbora Nade Popović Perišić.

Film/TV

"Film ili smrt" u Mikser House-u

U okviru festivala "Sarajevo, ljubavi moja" koji je posvećen savremenoj sarajevskoj kulturnoj sceni i održava se od 28. do 30.11. u Mikser House-u, trećeg festivalskog dana publiku očekuje tribina "Film ili smrt".

Film/TV subota 30.11. 14:28 Komentara: 0
strana 1 od 62 idi na stranu