Počinje snimanje srpskog horora "Mamula"

Snimanje horor filma "Mamula", u režiji Milana Todorovića, počinje 20. septembra u Crnoj Gori, najavio je danas producent Marko Jocić iz beogradske kompanije "Viktorija film".

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 11.09.2013.

16:19

Default images

Jocić je izrazio zadovoljstvo što su koproducenti - Džeri Ketering, Prva televizija, Media Plus i Digital Kraft - "imali dobar njuh" da uđu u projekat koji je za našu kinematografiju pionirski.

"Snimaćemo na engleskom jeziku, u žanru koji je kod nas redak, ali u svetu vrlo tražen i nadamo se širokoj međunarodnoj distribuciji", rekao je on na konferenciji za novinare u "Takvudu".

Jocić je izrazio nadu da će i drugi srpski producenti shvatiti da to može da bude istovremeno zabavan i isplativ posao i podsetio na uspeh horora "Zona mrtvih" iz 2009. godine, u režiji Milana Todorovića i Milana Konjevića.

U tom međunarodnom projektu "Viktorija film" je bio izvršni producent. Jocić je rekao da se taj film potpuno isplatio, ali nije precizirao sume.

Scenario za novi film napisali su Marko Backović, Milan Konjević i Beri Kiting.
Kako je ispričao reditelj, dve američke turistkinje dolaze u Crnu Goru da posete prijatelja. Posle nekoliko dana uživanja, kreću da vide napušteno ostrvo Mamula, iako su upozoreni na čudna dešavanja i legende o njemu. Na ostrvu zatiču misterioznog ribara koji drži zatočenu prelepu devojku.

Ispostavlja se da je ona sirena koja ih pesmom i izgledom opčinjava, ali se ubrzo pretvara u krvožednog monstruma.

Todorović je rekao da horor ima vernu publiku u celom svetu i da je snimanje žanrovskog filma na engleskom jeziku dobar način da se prevaziđe ekonomska kriza.

"Ovakav projekat ima bioskopski potencijal i bolje je da se bavimo time umesto što se finansiraju hermetični filmovi za festivale i prazne sale", dodao je on.

U glumačkom ansamblu su Kristina Klebe, Natali Burn, Dragan Mićanović, Slobodan Stefanović, Miki Krstović, Zorana Kostić Obradović i drugi, a specijalni gost je Franko Nero.
Dragan Mićanović je izjavio da je zadovoljan što radi sa mladim ljudima koji pokušavaju nešto novo.

"Volim da eksperimentišem, a ovo će mi biti izazov, zbog jezika, žanra, kao i saradnje sa stranim glumcima", rekao je on.

Stefanović je kazao da jedva čeka početak snimanja. "Pošto imam veliku ulogu, domaćina gošći iz Amerike, očekujem naporan rad, ali i dobar provod", dodao je on.

U ulozi sirene debituje manekenka Zorana Kostić Obradović, koja je kratko izjavila da je "prestravljena i presrećna" zbog ovog angažmana.

Direktor fotografije je Dimitrije Joković, montažer Filip Dedić, scenograf Ivan Denić, kostimograf Jelena Ðorđević, kompozitor Nikola Jeremić, dizajner maski i efekata Miroslav Lakobrija.

Film će se snimati na teritoriji opštine Herceg Novi do 10. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: