Dve nagrade za film “Ožiljak”

Polaznici Filmskog edukativnog centra "Interakcija" iz Požege osvojili su Gran pri i Nagradu za najbolji zvuk za film "Ožiljak" na 42. Reviji filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije, saopštio je danas Nezavisni filmski centar "Filmart".

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 30.06.2013.

18:03

Default images

Scenaristkinji i rediteljki kratkometražnog igranog filma "Ožiljak" Jovani Avramović dodeljen je Gran pri, dok je Lazaru Polugi pripala Nagrada za najbolji zvuk.

"Ožiljak", priča o suočavanju čoveka sa strahom iz detinjstva i njegovom prevazilaženju uz pomoć ljubavi, predstavlja debitantsko ostvarenje osamnaestogodišnje Jovane Avramović, koja je film snimila sa svojim vršnjacima iz Čačka, Užica i Požege u okviru Filmskog edukativnog centra "Interakcija", a u produkciji Nezavisnog filmskog centra "Filmart".

U okviru ovogodišnje revije, koja je održana od 26. do 30. juna u Muzeju Jugoslovenske kinoteke, prikazana su 43 filma čiji su stvaraoci deca i mladi do 19 godina.

Reviju je organizovao Centar amaterskog filma Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: