Filmovi koji će obeležiti jul i avgust

Uzavrelu letnju filmsku sezonu neće obeležiti samo očekivani hitovi-nastavci, već i nekoliko "manjih" ostvarenja vrednih pažnje. Kako biste se snašli u filmskom svetu, BBC je sastavio listu filmova na koje vredi obratiti pažnju u naredna dva meseca.

Kultura

Izvor: Izvor: B92, BBC

Subota, 29.06.2013.

19:08

Default images

Kick-Ass 2

Nastavak prvog Kick-Ass filma iz 2010. godine čeka se već duže vreme sa nestrpljenjem. Međutim, film je nedavno dospeo u brojne svetske medije nakon što je glumac Džim Keri odbio da učestvuje u promociji filma.

“Radio sam Kick-Ass mesec dana pre tragedijie u školi 'Sendi Huk' i sada po svojoj savesti ne mogu da podržim taj nivo nasilja”, kazao je Keri. Film će u domaće bioskope pod nazivom "Fajter 2" stići tokom avgusta.

Pročitajte recenziju prvog dela filma Kick-Ass The Act of Killing

Nakon što je nagrađen na brojnim svetskim festivalima, ovaj dokumentarac konačno će doživeti bioskopsku distribuciju širom sveta. Reditelj Džošua Openhajmer bavi se manje poznatom nasilnom epizodom XX veka, kada je tokom 1965. i 1966. u Indoneziji ubijeno izemđu pola i dva miliona pristalica komunističke partije. The Lone Ranger

Novi film Gora Verbinskog pod nazivom "Usamljeni rendžer" domaća publika moći će da pogleda već od 3. jula.

U njemu Džoni Dep igra indijanskog duhovnog ratnika Tonta koji će morati da nauči da se bori zajedno sa legendarnim borcem za pravdu Džonom Ridom.

Verbinski je poslednjih godina poznat po serijalu "Pirati s Kariba", a i voom prilikom sarađivao je sa producentom Džerijem Brukhajmerom, koji je bio zaslužan i za uspeh "Pirata". Blue Jasmine

Vudi Alen na kratko pravi pauzu od Evrope i manje-više romantičnih komedija, i vraća se svojim američkim korenima i dramama.

Kejt Blanšet igra damu iz visokog društva koja iz Njujorka leti u San Francisko nakon što sumnjivi poslovni ugovori njenog supruga bivaju razotkriveni.

Alen je najavio da će tim prelaskom ispitati "realizam odlaska u nepoznato, selidbu sa jedne strane SAD na drugu, iz jednog društvenog miljea u drugo, iz jedne u drugu klasu". The Wolverine

Zasnovana na kultnom stripu Frenka Milera i Krisa Klermona iz 1982. godine, ova epska avantura vodi Vulverina (Hju Džekmen), najpoznatijeg junaka iz X-men sveta, u savremeni Japan.

U tom nepoznatom svetu on se suočava sa svojim arhi-neprijateljem u bici na život i smrt koja će ga zauvek promeniti.

Nove filmske avanture Vulverina (The Wolverine) pojaviće se u bioskopima širom sveta 25. Jula, a za režiju je zaslužan Džejms Mangold. Austenland

Ni ovo filmsko leto neće proći bez Džejn Ostin, samo što ćemo ovog puta priče slavne britanske književnice gledati u drugačijem okruženju.

Glavna junakinja Džejn, koju igra Keri Rasel, opčinjena je adaptacijom knjige "Gordost i predrasude" iz 1995. u kojoj je Kolin Firt slomio mnoga ženska srca, pa i njeno.

U potrazi za svojim gospodinom Darsijem, Džejn će svoje dane provoditi u tematskom parku kreiranom na osnovu knjiga Džejn Ostin. Only God Forgives

Nakon prve saradnje reditelja Nikolasa V. Refna i glumca Rajana Goslinga u filmu "Vozač", stiže nova drama smeštena u boksersko okruženje.

Svetska premijera ovog Refnovog filma održana je u Kanu, ali tamnošnja publika i kritika nije imala reči hvale niti za njegovu režiju, niti za Goslingovu glumu.

Domaća publika mogla je da pogleda film "Samo bog prašta" na nedavno održanoj filmskoj reviji "Blockbuster", a bioskopska distribucija počela je 27. juna. Ain’t Them Bodies Saints

Ljubitelji nezavisne produkcije unapred se raduju bisokopskom životu ovog filma u kojem Runi Mara i Kejsi Aflek igraju par iz sedamdesetih godina prošlog veka, koju u Teksasu igra na strani kriminala.

Film je pažnju privukao još početkom godine, kada je na Sandens filmskom festivalu osvojio nekoliko nagrada, uključujući i nagradu žirija. Lovelace

Za pravu letnju vrelinu ove godine zadužena je mlada Amanda Sejfrid, koja će filmom "Lovelace" napraviti radikalan otklon u odnosu na niz ranijih romantičnih uloga (Jadnici, Pisma Juliji,...)

"Lovelace", u režiji Roba Epštajna i Džefrija Fridmana, govori o Lindi Lavlejs, pravog imena Linda Suzan Borman, koju je proslavio film "Duboko grlo" (1972), prvi mejnstrim pornić sa "pravim" zapletom i visokim standardima produkcije. Njenog supruga tiranina Čaka Trejnora tumači Piter Sarsgard.

Džejms Franko tumači mladog Hjua Hefnera, Sara Džesika Parker poznatu feministkinju Gloriju Stajnem, a u filmu se pojavljuju i Kris Not, Bobi Kanavale, Erik Roberts, Džuno Templ i Henk Azarija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: