Palić: Bioskop na otvorenom od 2. jula

Predfestivalski program 20. Festivala evropskog filma Palić počinje u utorak 2. jula, a selekcija "Pobednici Palića" biće prikazana u bioskopu na otvorenom koji se nalazi u samom srcu Subotice na Trgu slobode.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 28.06.2013.

19:32

Default images

Kako su saopštili organizatori, 2. jula u bioskopu EuroCinema startuje i selekcija "Evropa i hrišćanstvo", dok će filmovi iz programa "Omaž dobitnicima nagrade Erste Underground Spirit" biti prikazani 6. i 7. jula.

U saradnji sa "British Council"-om 12. jula na Trgu slobode biće održan mini koncert Festivalskog orkestra Nomus i projekcija prvog trilera Alfreda Hičkoka "Stanar" iz 1926. godine.

Program "Pobednici Palića" trajaće do 11. jula, a nastao je povodom obeležavanja dva jubileja: 20 godina Festivala evropskog filma Palić i 10 godina od kada je Festival orijentisan samo ka evropskom filmu.

U okviru programa biće prikazano 10 filmova koji su osvojili nagrade za najbolji film - "Zlatni toranj".

Kao doprinos obeležavanju 1700 godina od objave Milanskog edikta, Festival evropskog filma Palić je priredio program "Evropa i hrišćanstvo" u okviru kojeg će od 2. do 5. jula biti prikazano 8 filmova.

U bioskopu EuroCinema na Otvorenom univerzitetu Subotica 6. jula biće prikazan film "Usporeno ogledalo", a dan kasnije izbor kratkometražnih filmova i ostvarenje "Bez kormila" ovogodišnjih dobitnika nagrade "Erste Underground Spirit 2013" - madjarskog autorskog dua, Igora i Ivana Buharova.

Ulaz na sve projekcije je slobodan, a u slučaju loših vremenskih uslova program sa Trga slobode će se prikazivati u bioskopu EuroCinema nakon završetka druge projekcije.

Dvadeseto izdanje Festivala evropskog filma Palić, jednog od najznačajnijih filmskih festivala u regionu, biće održano od 13. do 19. jula 2013. godine na više lokacija u prelepom prirodnom okruženju kraj jezera Palić i u Subotici.

Najbolje evropske filmove u Glavnom takmičarskom programu i ove godine svi zainteresovani će gledati na Letnjoj pozornici, koja se nalazi u centru rustičnog parka kraj Palićkog jezera i važi za jedan od najlepših bioskopa na otvorenom u celoj Srbiji. Festivalski program čini 11 filmskih selekcija: Glavni takmičarski program, Paralele i sudari, Mladi duh Evrope, Omaž program za dobitnike nagrade "Aleksandar Lifka", Omaž program posvećen dobitniku nagrade "Erste Underground Spirit", Novi turski film, Novi madjarski film, Evropa i hrišćanstvo, Ekološki dokumentarci, Pobednici Palića i Dečji program.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: