Top 5: Filmovi sa najvećom zaradom

Nakon što je ovih dana premašio zaradu od 1,14 milijardi dolara, film “Iron Man 3” ušao je na listu pet filmova sa najvećom zaradom svih vremena.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 29.05.2013.

20:04

Default images

Kako je objavio sajt “Box Office Mojo”, novi nastavak serijala “Iron Man” osvaja blagajne širom sveta, pa je tako za nepuna dva meseca zaradio pomenutu svotu. Time je sa sa petog mesta zbacio treći deo “Transformersa” iz 2011. godine.

Listom filmova sa najvećom zaradom suvereno vlada reditelj Džejms Kameron, s obzirom na to da su njegovi filmovi na prvom i drugom mestu. Reč je o filmovima “Avatar” i “Titanik” od kojih su oba zaradila više od dve milijarde dolara.

Na trećem mestu nalaze se “Osvetnici” reditelja Džoša Vedona, koji na jednom mestu okupljaju čuvene Marvelove junake. Taj film je prošle godine zaradio više od milijardu i po dolara. Četvrto mesto zauzima poslednji nastavak serijala “Hari Poter” koji je zaradio 1,34 milijarde dolara.

S obzirom na to da se “Iron Man 3” i dalje uspešno prikazuje u bioskopima, očekuje se da će zauzeti četvrtu poziciju i za sobom ostaviti film “Hari Poter i relikvije smrti 2”.

Međutim, sajt “Box Office Mojo” navodi kako zarada filma nije dobar pokazatelj gledanosti, jer su cene karata značajno skuplje danas nego ranijih godina, naročitou SAD. Kada bi se i to uzelo u obzir, film sa najviše prodatih ulaznica u SAD bez sumnje je “Prohujalo sa vihorom”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: