Metju Ris - Novi gospodin Darsi

Velški glumac Metju Ris igraće gospodina Darsija u novoj seriji BBC-a "Death Comes to Pemberly" (Smrt stiže u Pemberli) rađenoj prema romanu PD Džejms, koji je neka vrsta nastavka "Gordosti i predrasude" Džejn Ostin.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 29.05.2013.

14:10

Default images

Ris će morati da ispuni prilično velika očekivanja budući da će reprizirati ulogu koja je pre 18 godina Kolinu Firtu donela kultni status među obožavateljkama romana Ostinove.

"Koliko god da je to uzbudljivo, jedan od izazova lika poput Darsija su poređenja sa onima koji su od njega napravili instituciju u prošlosti", rekao je 38-godišnju i Ris sajtu Deadline.

Među drugim glumcima koji su igrali romantičnog heroja možda najpopularnijeg romana Džejn Ostin su Lorens Olivije koji je igrao u filmskoj adaptaciji romana 1940. i Metju Mekfejden koji je sa Kirom Najtli igrao u filmu Džoa Rajta iz 2005.

"Takođe, neću morati da izronim iz jezera u mokroj košulji i pantalonama", dodao je Rajs aludirajući na čuvenu scenu iz BBC-jeve serije iz 1995. u kojoj je Darsi (Firt) izronio iz jezera na imanju Pemberli na opšte oduševljenje gledateljki, ali i Elizabet Benet (Dženifer Ejr) na koju je tako mokar naišao.

Ris, koji je rođen u Kardifu ali je slavu stekao u SAD ulogom u seriji "Amerikanci" i "Braća i sestre" poznat je i po filmovima "The Edge of Love" gde je igrao velškog pesnika Dilana Tomasa i trileru "Luster".

Ben Stivenson, šef BBC drame rekao je "Sandej tajmsu" da je Rajs izabran jer je "dopadljiv ali ima mračnu crtu".

Smeštena u period šest godina posle događaja u romanu "Gordost i predrasuda" priča PD Džejms se bavi se ubistvom gde je glavni osumnjičeni Džordž Vikam, bivša simpatija Elizabet Benet koji je izazvao skandal pobegavši sa njenom mlađom sestrom Lidijom, kojom se kasnije oženio.

Ana Maksvel Martin igraće Elizabet dok će Metju Gud igrati Vikama, a serija će se pojaviti na britanskoj televiziji oko Božića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: