Holivud izbacuje seks iz filmova

Romantične, provokativne ili opasne, scene seksa su oduvek bile zaštitni znak Holivuda. Izgleda da je došlo vreme da nestanu.

Kultura

Izvor: Izvor: InsideMovies, Daily Mail

Ponedeljak, 25.03.2013.

16:26

Default images

Nekada film nije imao nikakvih šansi za uspeh ukoliko u njemu nije bilo seksa. Danas filmski magnati smatraju da seks prilično odbija publiku, a eksperti kažu da su intimne ljubavne scene nestale iz filmskih scenarija tokom poslednjih 18 mjeseci.

Ovo se ne dešava samo zbog toga što producenti žele da izbegnu oznaku "samo za odrasle“, već i što sve više žene bira koji će film pogledati u bioskopu sa svojim partnerom.
Kadar iz filma &quotNiske strasti"
Među najuspešnijim primerima privlačenja publike seksom je čuvena scena prekrštenih nogu Šeron Stoun u "Niskim strastima“ ali i skoro sve scene u filmu "Devet i po nedelja“ u kojima se pojavila Kim Bejsinger. Vinsent Bruzes, predsednik filmske divizije i kompanije za marketinško istraživanje, navodi kako su producenti izbacili scene seksa iz scenarija.

"Scene seksa su se pisale, bez obzira na tekst, kako bi začinile film. Danas možete samo dobiti oznaku 'samo za odrasle' i tako izgubiti mlađu publiku. Producenti sada izbacuju takve scene i pre samog snimanja. Pitaju: 'Da li nam je zaista potreban seks? Možemo li umesto toga prostor ispuniti zasljepljujućim specijalnim efektima kako bismo zadržali oznake porodičnog filma“ kaže Bruzes.
Kadar iz filma &quotFatalna privlaènost"
Svi ukazuju na to kako su ovogodišnji kandidati za Oskare sadržali dosta nasilja, ali nimalo eksplicitnih scena seksa.

Skoriji filmovi koji su imali scene seksa nisu uspeli da osvoje publiku. Među njima su se našli "The Sessions“ sa Helen Hunt i "The Paperboy“ sa Nikol Kidman u glavnoj ulozi.

Filmski producenti su očajni u pokušajima da izbegnu oznaku "samo za odrasle“, budući da mlada publika uglavnom utiče na uspeh filmova na boks ofisu. Trend je povezan sa izveštajem studija Vorner Bros, koji ukazuje na to da žene preko 25 godina uglavnom odlučuju koji će film parovi gledati.
Kadar iz filma &quot9 i po nedelja"
Istraživanje pokazuje i kako procenat filmova sa oznakom "samo za odrasle“ rapidno opada. Samo dva filma koja sadrže seks i golotinju uspeli su prošle godine da dođu do prvih 10 mesta na boks ofisu.

Adrian Lin, koji je režirao "Devet i po nedelja“ i "Fatalnu privlačnost“ tvrdi da ova dva filma uopšte ne bi uspela danas. Iz Holivuda još ukazuju na to kako se ne cene bespotrebne scene seksa, pogotovo u eri kada je pornografija tako dostupna na internetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: