Sutra premijera "Krugova" u Berlinu

Film reditelja Srdana Golubovića "Krugovi" imaće evropsku premijeru sutra (11. februara) na festivalu u Berlinu, u programu Forum.

Izvor: Tanjug Berlin
Podeli

"Jedan vrlo, vrlo... srpski film" Aplauzi novinara za "Krugove"

Svetska premijera bila je prošlog meseca na festivalu Sandens, na kojem su "Krugovi" dobili specijalnu nagradu žirija, kao i pozitivne reakcije američke publike.

Berlinski festival održava se 63. put, od 7. do 17. februara. Film "Krugovi" imaće ukupno četiri projekcije.

Golubović je već učestvovao na Berlinalu sa svojim prethodnim filmom "Klopka".

"Krugovi", u produkciji beogradskog "Baš čelika", govore o posledicama jednog herojskog čina, o vraćanju duga i potrebi da se dobro jednog dana vrati.

Scenario su napisali Srđan Koljević i Melina Pota Koljević, inspirisani sudbinom mladog vojnika Srđana Aleksića koji je 1993. godine životom platio za svoj moralni podvig.

Savremena priča prati paralelne događaje u Beogradu, Nemačkoj i Trebinju. Uloge igraju Aleksandar Berček, Leon Lučev, Nebojša Glogovac, Hristina Popović, Nikola Rakočević, Boris Isaković, Vuk Kostić.

Gledaoci u Srbiji videće ovaj film na Festu, 23. februara, a zatim i na redovnom repertoaru u bioskopima, u distribuciji kuće "Tak".

Film/TV

Majer: Mozak ti niko ne može uzeti

Konstruktor filmskih kamera, višestruki oskarovac Albert Majer, rodom iz Banata, izjavio je danas da je sa pozitivnim osećanjima došao u Beograd i da je kroz teška vremena prošao sledeći savet svoje bake - da je važno učiti, biti pošten i dobar prema ljudima.

Film/TV četvrtak 28.02. 16:18 Komentara: 2

Franziska Petri o "Izdaji" i...

Nemačka glumica Franciska Petri, gošća 41. Festa, izjavila je danas da se posle svake uloge seća samo svog unutrašnjeg stanja, ne doživljava sebe onako kako je vidi publika na velikom platnu, a posebno joj je interesantno bilo što je u filmu "Izdaja" u jednom liku imala dve osobe.

Film/TV četvrtak 28.02. 14:14 Komentara: 0

Stiže "Oz velilki i moćni"

Jedan od najočekivanijih ovogodišnjih filmova, magični spektakl „Oz veliki i moćni“ premijerno će biti prikazan 2. marta u 17h, u bioskopu „Cineplexx“ u tržnom centru Delta siti.

Film/TV četvrtak 28.02. 12:55 Komentara: 3

"Film o ljubavi i usamljenosti"

Debitantsko ostvarenje mladog reditelja Hadži Aleksandra Đurovića ''Ljubav dolazi kasnije'', koji će imati premijeru 1. marta u 20.30 sati u Dvorani kulturnog centra a sve u okviru 41. Festa, predstavlja ljubavnu dramu baziranu na čistoj emociji u kojoj se prepliću ljubav i usamljenost, istakao je autor.

Film/TV četvrtak 28.02. 11:03 Komentara: 1

Spilberg na čelu Kanskog žirija

Američki reditelj Stiven Spilberg, trostruki dobitnik Oskara - koji ipak nije dobio prestižnu nagradu za "Linkolna", biće predsednik žirija na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu, saopštili su organizatori.

Film/TV četvrtak 28.02. 10:11 Komentara: 10

"Kak' je doma?" na ZagrebDoxu

U 60 posto raspadnutih brakova nalazi se jedno ili više dece, a upravo su deca rastavljenih roditelja tema kojoj se posvetila mlada filmašica Kaja Šišmanović u svom filmu "Kak' je doma?".

Film/TV četvrtak 28.02. 09:35 Komentara: 0
strana 1 od 60 idi na stranu