Počast za Belučijevu na Kustendorfu

Slavnoj italijanskoj glumici Moniki Beluči 21. januara je u sali "Prokleta avlija" u Drvengradu na festivalu Kustendorf uručena "Nagrada za buduće filmove".

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.01.2013.

22:17

Default images

Osnivač festivala Kustendorf Emir Kusturica je, uručujući Beluči nagradu, istakao da, u vremenu kada lepota više nije najjače oružje koje imamo, još imamo primere ljudi čiji je život, sa dostojanstvom i lepotom, samo potvrda zapažanja Fjodora Dostojevskog da ćemo preživeti zahvaljući lepoti.

Poznata glumica je rekla da je počastvovana pozivom da bude na "ovom magičnom mestu usred ničega".

"Ovde dolaze umetnici iz celog sveta, reditelji, glumci, a za nas je divno da sretnemo vas mlade, pune strasti i energije. Da bismo nastavili, potrebna nam je vaša energija", poručila je Beluči okupljenim studentima koji su je pozdravili gromoglasnim aplauzom.

Ona je naglasila da je počastvovana što prima nagradu od jednog od najtalentovanijih reditelja u svetu.

"Ne poznajem dobro vašu zemlju, ali uskoro se vraćam i upoznaću bolje ljude i hranu, koja je, moram priznati, zaista je dobra", rekla je Beluči.

Poznata glumica boravi u Drvengradu kao specijalna gošća šestog Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala Kustendorf, a za maj je najavljen početak snimanja novog Kusturičinog filma "Ljubav i rat" u kome će ona tumačiti glavnu žensku ulogu. Partner će joj biti Kusturica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: