"7 veličanstvenih": Drugi dan

Na Devetom festivalu evropskih dugometražnih dokumentaraca "7 veličanstvenih", koji je juče svečano otvoren u "Sava centru", danas 31. januara je na programu film "Poslednja kola Hitne u Sofiji" reditelja Ilana Meteva.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.01.2013.

09:15

Default images

Film je snimljen u koprodukciji Bugarske, Hrvatske i Nemačke, a gosti festivala biće mladi autor Metev i koproducent Siniša Juričić.

Ovo filmsko ostvarenje delo je đaka jedne od najboljih britanskih škola dokumentarizma, ističu organizatori festivala i dodaju da je premijera bila prošle godine u Kanu, a film je dobio nagradu za najbolji dokumentarac na festivalu u Karlovim Varima.

Potpuno fokusiran na glavne junake priče, mali tim kola hitne pomoći, ovaj film biranim sredstvima minimalističkog postupka postepeno gradi sve širu i širu sliku sveta obojenog tamnim tonovima, ali začinjenog oporim humorom i toplinom.

Selektor "7 veličanstvenih" Tue Stin Miler ocenio je da je to "impresivno snažan minimalistički rad, maestralno urađen".

Festival "7 veličanstvenih" traje do 3. februara, a svi filmovi se prikazuju u velikoj dvorani "Sava centra".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: