Monika Beluči: U maju opet u Srbiji

Poznata glumica Monika Beluči, koja ovih dana boravi na Mokroj Gori, u razgovoru sa novinarkom B92 Nevenom Madžarević otkriva da se raduje ponovnom dolasku u našu zemlju, kada će tokom maja raditi na novom filmu Emira Kusturice.

Kultura

Izvor: Izveštava: Nevena Madžareviæ

Nedelja, 20.01.2013.

19:14

Default images

Glumica je u subotu popodne doputovala u Srbiju na poziv Kusturice, koji ju je ugostio na svom festivalu „Kustendorf“. Nakon prvih pozitivnih utisaka, italijansku lepotica je u razgovoru za našu televiziju otkrila da se raduje ponovnom dolasku i boljem upoznavanju naše zemlje. Ona će u maju sa Kusturicom početi da snima novi film, ratnu ljubavnu priču u kojoj će igrati Srpkinju.

Madžarević: Najavili ste da snimate novi film sa rediteljem Emirom Kusturicom. O kakvom projektu je reč?

Beluči: Počinjemo da snimamo u maju u Srbiji tako da ću biti nekoliko meseci u Srbiji što je dobro jer ću dobiti priliku da saznam malo više o ovoj zemlji, ljudima i o svemu. To je ljubavna prića koja se događa usred rata, tako da će to biti film pun nasilja ali takođe i veoma poetičan. Festival Kustendorf je posvećen mladim autorima i studentima. Koji biste im savet dali i koji ste najkorisniji savet vi kao mlada glumica dobili?

Mislim da je divna ova razmena energije. Ljudi su strastveni, mladi, došli su i svih krajeva sveta i bave se istim poslom. To su neverovatni reditelji, dobre glumice i glumci. Tako da msilim da je ta razmena između reditelja i glumaca i studenata veoma važna za sve, i za njih ali i za nas, jer to je jedna nova mlada energija i talenat.

Da li ste zadovoljni svojom karijerom u ovom trenutku? Da li sada dobijate uloge o kojima ste na početku sanjali?

Kada sam počinjala nikada nisam ni pomišljala da ću imati prilike da radim, kao italijanska glumica, sa svim tim rediteljima iz različitih krajeva sveta. Za mene je rad sa srpskim rediteljem kao sto je Emir, ili američkim rediteljima kao sto su Spajk Li ili Teri Gilijam, ili italijanskim kao što je Tornatore… To je divno! To je najlepša stvar koja može da vam se dogodi, da imate šansu da radite sa svim tim ljudima širom sveta i da steknete iskustvo ne samo kao glumica već i kao čovek.
Foto: Tanjug, Rade Preliæ
A na koji Vaš dosadašnji film ste najponosniji?

Uvek gledam u budućnost, ne gledam u prošlost. To je prošlo!

Poslednjih nekoliko dana u svim medijima digla se velika prašina oko poteza vaseg kolege Žerara Depardjea i njegovog uzimanja ruskog državljanstva. Koji je Vaš komentar na to?

Žerar je neko ko voli da provocira i to je deo njegove ličnosti. I... znate... to je on!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: