''Jadnici'' obaraju rekorde u VB

Filmska verzija popularnog mjuzikla ''Jadnici'' za prvi vikend prikazivanja u Velikoj Britaniji zaradila je 8,1 milion funti (13 miliona dolara) što je bolji rezultat od prethodnog rekorda, koji je držao mjuzikl "Mama Mia", sa zarađenih 6,62 miliona funti (10,6 miliona dolara).

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 16.01.2013.

18:38

Default images

Projekcije filma izazvale su emotivni izliv kod gledalaca, neki od medija su preneli da “publika plače i aplaudira za vreme najupečatljivijih numera, kao i to da na kraju filma pokazuje svoje oduševljenje stojećim ovacijama, što je karakteristično samo za premijere na kojima je prisutna glumačka postava”, saopštio je domaći distributer ''Taramaunt''.

''Jadnici“ su filmska adaptacija voljene globalne pozorišne senzacije koju je pogledalo više od 60 miliona ljudi u 42 zemlje na preko 20 jezika i još uvek obara rekorde po posećenosti i u 27. godini izvođenja.

Režiju potpisuje Oskarom nagrađeni reditelj filma ''Kraljev govor“, Tom Huper, a u filmu igraju Hju Džekmen, oskarovac Rasel Krou, En Hatavej, Amanda Sajfred, Helena Bonam Karter, Saša Baron Koen i mnogi drugi.

Smešteni u 19. vekovnu Francusku, ''Jadnici“ pričaju uzbudljivu priču o slomljenim snovima i neuzvraćenoj ljubavi, strasti, žrtvovanju i iskupljenju. To je večni testament izdržljivosti ljudskog duha.

Džekmen igra bivšeg zatvorenika Žana Valžana, koga, posle prekršene uslovne kazne, nemilosrdni policajac Žaver (Krou) juri već decenijama. Kad Valžan pristane da se stara o Kozeti, mlađoj ćerki Fantine (Hatavej), radnice u fabrici, njihovi životi će se zauvek promeniti.

Film Anga Lija "Pijev život" se ove sedmice u Engleskoj popeo na drugo mesto, sa ukupno prikupljenih 22 miliona funti, od kojih je 2.34 miliona zarada proteklog vikenda.

Na trećem mestu se nalazi novi film na listi "Gangster Squad" sa zaradom od 2.9 miliona funti, dok je "Hobit: Neočekivano putovanje" pao na četvrto mesto sa zaradom od 1.86 miliona funti između petka i nedelje.

''Jadnici'' će u Srbiji biti premijerno prikazani na ovogodišnjem FEST-u, a na redovnim repertoarima naših bioskopa naći će se od 28. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: