Premijera "Krugova" na Sandensu

Svetska premijera filma "Krugovi" reditelja Srdana Golubovića biće u takmičarskom programu Sandens festivala u SAD, u januaru 2013. godine.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.11.2012.

10:49

Default images

Producentkinja Jelena Mitrović rekla je da su u beogradskoj producentskoj kući "Baš čelik" bili presrećni kada su na sajtu tog najuglednijeg festivala nezavisnog fima videli zvaničnu objavu programa u kojoj se nalazi i Golubovićev film

"To je koliko mi znamo prvi fim iz jugoistočne Evrope koji je ikada ušao na Sandens. Prva projekcija biće 18. januara, što znači da ''Krugovi'' otvaraju ''World Dramatic Competition'' program, koji ima ukupno 12 filmova”, istakla je ona i objasnila da je reč o dugometražnim igranim filmovima iz celog sveta, osim SAD koji se takmiče u posebnoj kategoriji.

Ostale kategorije su dokumentarni i kratkometražni film, takođe posebno za američku i svetsku produkciju.

Golubović je izjavio Tanjugu da je veoma zadvoljan, jer je Sandens najveći festival nezavisnog filma u Americi i "nešto što je za svakog reditelja etiketa koja otvara mnoga vrata".

"Jako sam zadovoljan što je premijera baš na Sandensu. ''Krugovi'' su narativan, autorski film, dugo smo čekali sa terminom premijere jer smo hteli, zato što mislimo da to zaslužuje, da izađe na velikom festivalu", rekao je on.

Film govori o posledicama jednog herojskog čina i o ljudima koji pokušavaju da izađu iz začaranog kruga dogadaja koji im je obeležio život.

"Posvećen je čoveku koji je heroj mog vremena. To je Srđan Aleksić iz Trebinja koji je spasao život svog sugrađanina Muslimana, civila, i izgubio život od svojih, od srpskih vojnika, ali film se ne bavi politikom nego jednim visoko moralnim i ljudskim činom i pitanjem da li biti čovek i biti heroj ima smisla", rekao je reditelj.

On je dodao da ovaj film "jeste težak, ali je katarzičan i nudi pozitivan odgovor da biti čovek ima smisla".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: