"Artiljero" i Vidić u Sava centru

Film "Artiljero" scenariste i reditelja Srđana Anđelića premijerno je prikazan u 31. oktobra u beogradskom Sava centru, u prisustvu fubalera Nemanje Vidića, jednog od pokretača filmske priče.

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 31.10.2012.

23:04

Default images

“Artiljero” u kombinaciji komedije, melodrame, ljubavne priče, fikcije i prikaza naše turobne stvarnosti, priča o momku koji živi na margini društva, ali ima fiks ideju, odnosno san koji želi da ostvari svim sredstvima.

Sve zvezde filma okupile su se večeras na premijeri u Sava Centru, a najviše pažnje izazvalo je Vidićevo  pojavljivanje. Kada je "prozvan" i popeo se na scenu, Vidića su dočekale ovacije, uz pesmu navijača.

Jovan Kolariæ i Ana Konjoviæ (Foto: Tanjug)
Glavni lik Mali (Jovan Kolarić) odrastao je uz priče starijeg brata, bivšeg vođe navijača (Nebojša Glogovac) o uspesima "Zvezde", a sada gleda brata i njegove ortake kako se dosadjuju uz pivo, bez energije i radosti. Mali zato planira da vrati u "Zvezdu" svog heroja iz detinjstva - fudbalera Nemanju Vidića.

Malom se pridružuje Ana (Ana Konjović), moderna devojka koju privlači njegov entuzijazam. Ona mu pomaže i istovremeno snima mobilnim telefonom film o njihovoj ljubavnoj priči.

“Kada smo rešili da napravimo film o tom junaku i toj junakinji, onda se napravio dobar miks između fudbala i poezije. Tu ima manje fudbala, više poezije, više žudnje, želje za željom da se propnemo na prste, da pokažemo - tu smo, možemo možda još malo bolje”, kazao je reditelj Anđelić, jedan od omiljenih glasova Devedesetdvojke, prilikom posete radiju B92.
Foto: Tanjug

On je mlade glumce odabrao na audiciji među naturščicima jer je, kako je rekao, želeo da deluju prirodnije nego oni sa Akademije.

U filmu igraju i Petar Božović, Boris Jager, Iva Kosovac, Zoran Cvijanović, Vujadin Milošević, Goran Radaković, Predrag Bjelac, Danijela Vranješ, Boris Milivojević, Balša Djogo, Marko Jocić i drugi.

Nakon premijere “Artiljero” već od 1. novembra započinje bioskopski život.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: