Nedelja nemačkog filma u KCB-u

Jesenju festivalsku sezonu u Dvorani Kulturnog centra Beograda otvoriće Nedelja nemačkog filma koja će biti održana od 5. do 10. oktobra.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 28.09.2012.

14:26

Default images

Na programu će se naći jedanaest ostvarenja nemačke produkcije nastalih u ovoj i prošloj godini. Festival će 5. oktobra otvoriti nemački reditelj Leander Hausman koji će predstaviti crnu komediju "Hotel Luks".

Tokom  ostalih pet dana festivala publika će biti u prilici  da vidi još deset  žanrovski i tematski različitih filmova koji su imali uspeha ne samo kod nemačke publike i kritike, već i na međunarodnoj sceni.

“To se pre svega odnosi na komediju  ‘Dobro došli u Nemačku’,  snažnu dramu ‘Pesma u meni’ i najnoviji film čuvenog Folkera Šlendorfa ‘Jutarnje more’.  Apsolutnu pažnju zaslužuju i tri intimističke drame ‘Prozor u leto’, ‘Grad pod tobom’ i posebno ‘Ono što ostaje’ poznatog nemačkog reditelja Hansa Kristijana Šmita koji je prikazan u takmičarskom programu ovogodišnjeg Berlinskog festivala”, navodi se u saopštenju KCB-a.

O mladima na različite ali vrlo ubedljive načine govore "Zapadni vetar", "Lolipop čudovište" kao i film o mladim neonacistima nazvan "Ratnica", koji je bio veliki festivalski favorit. Od nemačkog reditelja turskog porekla Tomasa Arslana stiže triler "U senci" koji se bavi  odnosima snaga u nemačkom podzemlju...

Cena ulaznica je 200 dinara i mogu se kupiti na blagajni KCB-a svakog dana od 16h do 21h.

Detaljan program sa satnicom i informacijama o filmovima možete pogledati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: