Film Nevinost Muslimana ne postoji?

Film autora Nakule Baseleja Nakule "Nevinost muslimana", koji je izazvao burne antiameričke proteste širom sveta, možda uopšte i ne postoji, objavili su pojedini američki mediji.

Kultura

Izvor: Tanjug

Subota, 22.09.2012.

11:08

Default images

Među njima je "Holivud Riporter", koji zaključuje da osim 14-minutnog trejlera na Ju-Tjubu niko nije pogledao sporno ostvarenje.

Nakula je izjavio da je film prikazan u bioskopu Vajn u Holivudu pod nazivom "Nevinost Bin Ladena", ali je zaposleni u tom bioskopu za "Los Anđeles tajms" rekao da niko nije prisustvovao projekciji, pa ni on sam.

"Film ne postoji. Dugo smo ga tražili celog i nismo uspeli ništa da pronađemo", izjavio je Marium Mohiudin iz Saveta za muslimanske javne poslove, koje savetuje holivudske producente kako da na pravi način prikažu muslimane.

Video na Ju-Tjubu, koji nosi naslov "Nevinost muslimana 74 min", je zapravo trejler u trajanju od 14 minuta koje se stalno ponavljaju, a otkrila ga je satelitska televizija Al-Nas.

U preko 20 zemalja, u antiameričkim protestima zbog ovog filma, koji navodno vređa islam, poginulo je više od 35 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: