FCS uskoro bira direktora

Filmski centar Srbije (FCS) uskoro će raspisati konkurs za direktora te ustanove i formiraće Umetnički i Programski savet, najavio je danas predsednik Upravnog odbora FCS-a, reditelj Darko Bajić.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.09.2012.

15:59

Default images

"Upravni odbor će se sastati u ponedeljak (17. septembra). Raspisaćemo konkurs za novog direktora FCS-a, po Zakonu o kulturi", rekao je Bajić odgovarajući na pitanje Tanjuga na konferenciji za novinare uoči festivala u Leskovcu, čiji je on umetnički direktor.

Bajić je istakao da je Upravni odbor pismeno pozvao sve domaće filmske poslenike da se priključe naporima za jačanje FCS-a.

"Poslali smo pismo svim asocijacijama - reditelja, scenarista, glumaca i filmskih radnika, a što se tiče producenata, pošto oni nemaju svoju asocijaciju, pisali smo pojedinačno onima koji su aktivni u poslednjih pet godina. Pozvali smo ih da daju po dva predstavnika za Umetnički i Programski Savet FCS-a", rekao je on.

"Čini mi še da ćemo time uspeti da ojačamo FCS. Ta institucija treba da okupi ljude koji se bave filmom tako da oni mogu da utiču na stvaranje dobrih uslova za razvoj srpske kinematografije", dodao je Bajić.

Na pitanje da li je zaživeo novi Zakon o kinematografiji, usvojen prošle zime, odgovorio je da je taj akt "u primeni i funkcioniše od kraja jula, početka avgusta".

"Što se toga tiče, Zakon je na snazi. Sad zavisi da li ćemo mi da ga primenjujemo u praksi, ali ja mislim da smo na dobrom putu", izjavio je Bajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: