Dokumentarac o pola veka Stones-a

Dokumentarni film sa nedavno objavljenim istorijskim snimcima pratiće 50-godišnje putovanje grupe "The Rolling Stones" - od tinejdžera do rok ikona, saopštio je predstavnik grupe.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 31.08.2012.

13:00

Default images

Film "Crossfire Hurricane" - nazvan prema stihu iz "Jumping Jack Flask"-a - u britanskim bioskopima trebalo bi da se pojavi u oktobru.

U dokumentarac su uključeni snimci prvih putovanja grupe i haosa ranih turneja, kao i komentari Mika Džegera, Kita Ričardsa, Čarlija Votsa, Ronija Vuda i bivših "Stonsa" - Bilija Vajmana i Mika Tejlora.

"Ovo nije akademska lekcija iz istorije", rekao je reditelj Bret Morgen, a prenosi AP. Umesto toga, film poziva publiku da iskusi "gotovo mitsko putovanje 'Stonsa' - od autsajdera do rok plemstva", rekao je on.

Dokumentarac će kasnije biti prikazan na televizijama HBO i BBC.

"Stonsi", koji ove godine obeležavaju pet decenija postojanja, do sada su tajili svoje planove. U četvrtak, predstavnik benda demantovao je izveštaje da će grupa četiri puta nastupiti u Londonu i Njujorku i novembru.

Izveštaji su se pojavili posle glasina da će rokeri možda izdati novi album. Glasine su, pak, usledile pošto je Džeger na Tviteru postavio fotografiju na kojoj se vidi kako drži gitaru u jednom pariskom studiju.

Bend je prvi put nastupio u julu 1962. u klubu "Marquee" (Marki) u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: