Ledžerov Džoker "isti" Tom Vejts?

Internetom kruže glasine da je pokojni Hit Ledžer inspiraciju za svoju izvedbu Džokera u "Mračnom vitezu" pronašao u muzičaru Tomu Vejtsu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 31.07.2012.

15:57

Default images

Te spekulacije pokrenuo je video snimak Vejtsovog TV intervjua iz 1979. koji su nedavno na YouTubeu otkrili fanovi Betmena. Vejtsov glas i pokreti su veoma slični Ledžerovim u tumačenju nezaboravnog negativca Džokera koji mu je doneo posthumnog „Oskara” za sporednu ulogu.

Glumac je svojevremeno opisao Džokera kao „psihopatu, masovnog ubicu, šizofrenog klovna bez trunke saosećajnosti”.

Fanovi zaintrigirani sličnošću između Vejtsa i Džokera primetili su da su i Vejts i Ledžer igrali u filmu „Imaginarijum doktora Parnasusa” Terija Gilijama iz 2009. Nije poznato, međutim, da li su se njih dvojica srela na snimanju niti da li je Hit ikada pogledao ovaj video.

Ledžer ne bi bio prvi glumac koji je crpeo kreativinu inspiraciju od rok zvezde. Džoni Dep je priznao da je njegov kapetan Džek Sperou iz „Pirata sa Kariba” zasnovan na Kitu Ričardsu. 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: