Kratki film iz Srbije u Brazilu

Kratki eksperimentalni film "Pozdrav video kasetama" (Goodbye to video types!) autora Branka Radakovića uvršten je u program brazilskog festivala "Art Deco de Cinema", koji se održava u Sao Paulu.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 08.07.2012.

12:13

Default images

Film će biti prikazan 16. jula, kao jedini iz naše zemlje, objavljeno je na sajtu Filmskog centra Srbije.

Video kasete odavno nisu aktuelne, ali su iskorišćene kao materijal za video rad, kao i video rekorder koji više nije u funkciji i koji je u ovom osmominutnom filmu uništen.

Tako je načinjen specifičan oproštaj od zastarele tehnike koja više nema svoj život u 21. veku.

Jedno od ključnih pitanja koje postavlja ovaj film je da li je tehnologija pozitivna zbog svog neverovatno brzog razvoja ili ima negativan uticaj na svet i društvo odnosno da li zbog brzog razvitka, umesto da napreduju, ljudi nazaduju.

"Pozdrav video kasetama" prvi put je javno prikazan 2010. godine na grupnoj izložbi pod nazivom "TOK-Prezentacija vizuelnog stvaralaštva" u Kulturnom centru u Paraćinu. Učestvovao je i na festivalu "Filmski front" u Novom Sadu.

Sajt "Filmske radosti" okarakteristao ga je kao inovativan eksperimentalni kratkometražni film o svezama čoveka i tehnologije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: