Džeksonov „Hobit“ stiže ranije

Premijera filma „Hobit: Neočekivano putovanje“ reditelja Pitera Džeksona biće održana 28. novembra na Novom Zelandu, petnaestak dana pre ranije objavljenog termina.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 07.06.2012.

19:01

Default images

Reditelj se odlučio da Novozelanđani prvi vide film, jer je poput „Gospodara prstenova“ film sniman baš na Novom Zelandu, prenosi Bi-Bi-Si. Zasnovan na romanu Dž. R. R. Tolkina, „Hobit: Neočekivano putovanje“ će u bioskope stići u dva dela. Kako je ranije saopšteno, premijera drugog dela zakazana je za 13. decembar 2013. godine.

Zanimljivo je da je Džekson film snimao sa dvostruko više frejmova po sekundi nego što je to holivudski standard. Iako je bio kritikovan zbog tog postupka, Džekson je tvrdio da su kritike sasvim opravdane kada je u pitanju neka inovacija.

On je objasnio da sa povećanim brojem frejmovana ljudsko oko ne registruje individualne sličice koje se brzo kreću već stabilan protok jasnih slika.

"Pokreti deluju realnije. Mnogo je nežnije za oči", rekao je Džekson krajem aprila na "Sinemakonu" - okupljanju vlasnika bioskopa u Las Vegasu.

U filmu snimanom u 3D tehnologiji, britanski glumac Martin Friman glumi Bilba Baginsa, hobita koji pronalazi prsten koji će kasnije biti uzročnik svih dešavanja u „Gospodaru prstenova“. U „Hobitu“ će svoje uloge reprizirati Ijan Mekelen kao Gandalf i Orlando Blum kao Legolas, ali i Ilajdža Vud i Kejt Blanšet. U ulozi čuvenog Goluma ponovo će se naći Endi Serkis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: