Ken Louč: Ne treba vam novi Bler!

Britanski reditelj Ken Louč, poznati levičar, pozdravio je izbor socijaliste Fransoa Olanda za predsednika Francuske i izrazio nadu da neće skrenuti udesno poput nekadašnjeg britanskog premijera, laburiste Tonija Blera.

Izvor: Beta
Podeli

"Ne znam u kojoj meri je ova Francuska zaista socijalistička, ali ovo je kretanje ulevo, hvala bogu", rekao je Louč agenciji Frans pres u Kanu gde se prikazuje njegov film "La part des anges".

Louč smatra da "to kretanje treba da bude još više ulevo" i da je zato "veoma važno da postoji snažna levica".

"Znamo na osnovu lošeg iskustva sa Blerom i Braunom da su došli na programu levice, ali su u stvarnosti bili mnogo više desno", objasnio je britanski reditelj.

Louč je zato poručio Francuzima: "Ne dozvolite Olandu da se pretvori u Blera!".

Ken Louč (75) podržao je Filipa Putua tokom predizborne kampanje zato što su, kako je objasnio, ljudi iz Nove antikapitalističke stranke "njemu najbliži".

Film/TV

"Prometej": Prvi utisci o filmu

Novi film Ridlija Skota "Prometej" od 1. juna će moći da prate gledaoci u svetu, u Americi će početi da se prikazuje tek od 8. juna, a prvi utisci o filmu koji opisuje događaje koji su prethodili legendarnom "Osmom putniku (Tuđinu)", pojavili su se na društvenim mrežama i u nekim medijima.

Film/TV četvrtak 31.05. 16:48 Komentara: 26

En Hatavej postaje muzička zvezda?

U trejleru za najnoviju ekranizaciju čuvenog romana Viktora Igoa "Jadnici", En Hatavej peva "I Dreamed a Dream", pesmu s kojom je Škotlanđanka Suzan Bojl pre nekoliko godina postala svetska senzacija.

Film/TV četvrtak 31.05. 15:45 Komentara: 0

Štednja na Venecijanskom festivalu

Alberto Barbera, novi direktor Filmskog festivala u Veneciji, izjavio je da želi da ovogodišnji Festival bude „trezveniji“ i „da manje šljašti“, u poređenju sa brojnim prethodnim izdanjima prestižne filmske smotre.

Film/TV četvrtak 31.05. 15:10 Komentara: 0

Lukas sada pravi filmove iz hobija

Autor čuvenih filmskih serijala "Ratovi zvezda" i "Indijana Džons", Džordž Lukas, otkrio je da se povlači iz produkcijske kompanije „LucasFilm" pošto želi da se više posveti radu na eksperimentalnim filmovima.

Film/TV četvrtak 31.05. 13:55 Komentara: 5

Četvrta takmičarska selekcija CC-a

Educons Hungry Days, selekcija čiji je koncept uspešno predstavljen na prošlogodišnjem festivalu Cinema City, ove godine ulazi u takmičarski program Festivala, koji se ove godine održava od 16. do 23. juna u Novom Sadu.

Film/TV četvrtak 31.05. 10:42 Komentara: 0

Tajna uspeha (srpskog) filma

“Kako da hrvatski film privuče veći broj gledalaca?”- pita se autor teksta na hrvatskom portalu Jutarnji.hr tražeći u uspehu srpskih filmova “recept za gledanost”.

Film/TV sreda 30.05. 21:23 Komentara: 17

Položen venac ispred “Kozare”

Članovi inicijative “Bioskopi: Povratak otpisanih” položili su 28. maja vence na mesto nekadašnjeg bioskopa “Kozara” u centru Beograda, koji je zatvoren već godinama, a nedavno je stradao i u požaru.

Film/TV sreda 30.05. 19:48 Komentara: 1
strana 1 od 65 idi na stranu