"Zavirite" u novi film Nika Kejva

Predstavljen je prvi foršpan za novi filmski projekat australijskog muzičara Nika Kejva (Nick Cave).

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 29.04.2012.

18:48

Default images

Film „Lawless” (Bezakonje), koji je režirao Džon Hilkout (John Hillcoat) zasnovan je na romanu „The Wettest County in the World” (Najvlažniji okrug na svetu) Meta Bondurenta (Matt Bondurant).

Nik Kejv ga je adaptirao za veliko platno i komponovao je muziku u saradnji sa Vorenom Elisom (Warren Ellis), svojim kolegom iz bendova Grinderman/Dirty Three/Bad Seeds.

„Lawless” je priča o trojici braće iz Virdžinije koji se, u vreme prohibicije i Velike depresije, bave krijumčarenjem alkohola. Glavne uloge tumačeTom Hardi (Hardy), Gaj Pirs (Guy Pearce), Geri Oldman (Gary Oldman), Šaja LaBaf (Shia LaBeouf), Džesika Častejn (Jessica Chastain) i Mija Vasikovska (Mia Wasikowska).

Premijerno će biti prikazan u okviru takmičarskog programa 65. Kanskog festivala, a u svetskim bioskopima naći će se od 31. avgusta.

Ovo je treći put da su Kejv i Elis udružili snage sa Hilkoutom; 2005. sarađivali su na filmu „Uslovi predaje” (The Proposition), a 2009. na adaptaciji romana „Put” (The Road) Kormaka Makartija (Cormac McCarty).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: