Ljuma Penov: Zorica traži ljubav

Mlada glumica Ljuma Penov, koja tumači naslovnu ulogu u filmu "Crna Zorica", čija je premijera zakazana za 20. mart u Sava centru, rekla je da joj je bio poseban izazov da "glumi devojku koja je potpuno drugačija od bilo koje druge, a opet svaka devojka može u njoj da se prepozna".

Izvor: Tanjug
Podeli

"Zorica je veoma kompleksan lik, nežna i krhka i fatalna, kod nje je sve ili ništa. Tražeći pravu ljubav, ulazi u mnogobrojne avanture i nedaće i mislim da će svaka devojka, žena moći da se poistoveti sa ovim likom", rekla je Ljuma Penov.

Ona je objasnila da je lik glavne junakinje mnogo iznijanisiran u pogledu emocija i da je trebalo mnogo raditi na karakteru kako bi bio što prirodniji.

"Zorica je u suštini vrlo nesrećna, jer je ukleta i svaki muškarac koji se zaljubi u nju, strada, zbog čega se njena osećanja pretapaju - iz besa prelazi u tugu, u radost, pa u setu. Ona je osoba koja menja raspoloženja svakog sekunda", objasnila je glumica.

Penov je prethodno igrala u ostvarenjima "Medeni mesec" Gorana Paskaljevića i "Zlatna levica - priča o Radivoju Koraću" Gordana Matića, a publika je gleda i u predstavama "Zli dusi" (Dostojevski/Tanja Mandić Rigonat) i "U močvari" (Marina Kar/Egon Savin).

"Crna Zorica se mnogo ralikuje od svih mojih prethodnih uloga, jer nije realan lik. Svaka devojka nailazi na ljubavne jade i probleme, ali Zorica pokušava na veoma duhovit i bajkovit način da prevaziđe te nedaće", primetila je ona.

Na pitanje da li je i sebe prepoznala u nekom segmentu ličnosti Zorice, Penov je rekla da glumac mora iz sebe da izvuče neke osobine koje ga povezuju sa likom i da na to doda druge koje reditelj traži od njega.

Penov je rekla da je privuklo da učestvuje u filmu reditelja Radoslava Pavkovića i Hristine Hadžiharalambus to što je u pitanju bajka, tačnije crna komedija sa elementima bajke, neuobičajan film za srpsku kinematografiju.

"Za razliku od Evrope, ovde se retko snimaju ovakvi filmovi. Izazov mi je predstavljala sama činjenica da radim bajku. Setovi su bili zaista bajkoviti i bilo je fascinantno biti u takvom okruženju", naglasila je ona i dodala da je osećala veliku odgovornost tokom snimanja s obzirom da joj je Crna Zorica prva glavna uloga u filmu.

Penov je izrazila zadovoljstvo što je imala priliku da sarađuje za izuzetnim glimcima, kao što su Branislav Trifunović, Mirjana Karanović, Dobrila Stojnić, Olga Odanović, Miloš Samolov, Zoran Cvijanović.

"Divno smo sarađivali i dopunjavali se u svemu, a reditelji su nam mnogo pomagali svojom maštovitošću i kreativnošću. Sve je išlo vrlo lako, ali sam morala da posvetim dosta vremena izučavanju lika, jer ovo je crna komedija i bajka, ali ima i mnogo podžanrova", ocenila je mlada glumica.

Penov je rekla da joj je bilo veoma zanimljivo da istovremenio radi sa dva reditelja, naročito što je Hadžiharalambus vodila taj kreativan proces sa ženske strane, a Pavković sa muške, mada su se odlično slagali i unapred su imali viziju kako bi to trebalo da izgelda.

Film/TV

Drugi dan 59. Kratkog metra

Dokumentarnim filmom “Sonja” Dragane Kanjevac o Sonji Savić, u petak uveče u Domu omladine Beograda počeo je 59. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma.

Film/TV subota 31.03. 09:00 Komentara: 0

"Dokumentarci zamenili medije"

Dokumentarni filmovi zamenili su novine kao glavni izvor za istraživačko novinarstvo, jer su novinski standardi u "naglom opadanju", izjavio je američki glumac i reditelj Robert Redford.

Film/TV petak 30.03. 20:11 Komentara: 3

Nastavak komedije ''Blizanci''

Komedija iz 1988. godine ''Blizanci'' (Twins) u kojoj su braću igrali Deni De Vito i Arnold Švarceneger dobiće svoj nastavak, a blizanci će dobiti brata koga će igrati Edi Marfi.

Film/TV petak 30.03. 17:38 Komentara: 2

Nagrada za "Klip" u Viljnusu

Film “KLIP” rediteljke Maje Miloš ostvario je značajan uspeh na Međunarodnom Filmskom Festivalu u Viljnusu (International Film Festival Vilnius). gde je Isidora Simijonović osvojila nagradu za najbolju glumicu.

Film/TV petak 30.03. 16:28 Komentara: 1

Baljak: Kvalitetan "kratki metar"

Umetnički direktor 59. Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma Janko Baljak izjavio je da će program, koji se svečano otvara večeras, biti veoma kvalitetan i zanimljiv.

Film/TV petak 30.03. 14:49 Komentara: 0

Počinju posete svetu Harija Potera

U londonskom studiju Warnera, u subotu 31. marta počeće posete zabavnom parku "Kako se snimao Hari Poter", koji će ugostiti zaljubljenike u avanture dečaka čarobnjaka koji će moći do vide vide kulise, kostime i scenografiju iz filmova napravljenih o Poteru po bestseler knjigama Džoane Rouling.

Film/TV petak 30.03. 12:20 Komentara: 0
strana 1 od 61 idi na stranu