Ljuma Penov: Zorica traži ljubav

Mlada glumica Ljuma Penov, koja tumači naslovnu ulogu u filmu "Crna Zorica", čija je premijera zakazana za 20. mart u Sava centru, rekla je da joj je bio poseban izazov da "glumi devojku koja je potpuno drugačija od bilo koje druge, a opet svaka devojka može u njoj da se prepozna".

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 14.03.2012.

14:01

Default images

"Zorica je veoma kompleksan lik, nežna i krhka i fatalna, kod nje je sve ili ništa. Tražeći pravu ljubav, ulazi u mnogobrojne avanture i nedaće i mislim da će svaka devojka, žena moći da se poistoveti sa ovim likom", rekla je Ljuma Penov.

Ona je objasnila da je lik glavne junakinje mnogo iznijanisiran u pogledu emocija i da je trebalo mnogo raditi na karakteru kako bi bio što prirodniji.

"Zorica je u suštini vrlo nesrećna, jer je ukleta i svaki muškarac koji se zaljubi u nju, strada, zbog čega se njena osećanja pretapaju - iz besa prelazi u tugu, u radost, pa u setu. Ona je osoba koja menja raspoloženja svakog sekunda", objasnila je glumica.

Penov je prethodno igrala u ostvarenjima "Medeni mesec" Gorana Paskaljevića i "Zlatna levica - priča o Radivoju Koraću" Gordana Matića, a publika je gleda i u predstavama "Zli dusi" (Dostojevski/Tanja Mandić Rigonat) i "U močvari" (Marina Kar/Egon Savin).

"Crna Zorica se mnogo ralikuje od svih mojih prethodnih uloga, jer nije realan lik. Svaka devojka nailazi na ljubavne jade i probleme, ali Zorica pokušava na veoma duhovit i bajkovit način da prevaziđe te nedaće", primetila je ona.

Na pitanje da li je i sebe prepoznala u nekom segmentu ličnosti Zorice, Penov je rekla da glumac mora iz sebe da izvuče neke osobine koje ga povezuju sa likom i da na to doda druge koje reditelj traži od njega.
Foto: Tanjug
Penov je rekla da je privuklo da učestvuje u filmu reditelja Radoslava Pavkovića i Hristine Hadžiharalambus to što je u pitanju bajka, tačnije crna komedija sa elementima bajke, neuobičajan film za srpsku kinematografiju.

"Za razliku od Evrope, ovde se retko snimaju ovakvi filmovi. Izazov mi je predstavljala sama činjenica da radim bajku. Setovi su bili zaista bajkoviti i bilo je fascinantno biti u takvom okruženju", naglasila je ona i dodala da je osećala veliku odgovornost tokom snimanja s obzirom da joj je Crna Zorica prva glavna uloga u filmu.

Penov je izrazila zadovoljstvo što je imala priliku da sarađuje za izuzetnim glimcima, kao što su Branislav Trifunović, Mirjana Karanović, Dobrila Stojnić, Olga Odanović, Miloš Samolov, Zoran Cvijanović.

"Divno smo sarađivali i dopunjavali se u svemu, a reditelji su nam mnogo pomagali svojom maštovitošću i kreativnošću. Sve je išlo vrlo lako, ali sam morala da posvetim dosta vremena izučavanju lika, jer ovo je crna komedija i bajka, ali ima i mnogo podžanrova", ocenila je mlada glumica.

Penov je rekla da joj je bilo veoma zanimljivo da istovremenio radi sa dva reditelja, naročito što je Hadžiharalambus vodila taj kreativan proces sa ženske strane, a Pavković sa muške, mada su se odlično slagali i unapred su imali viziju kako bi to trebalo da izgelda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: