Anđelina spremna za BIH premijeru

Rediteljka filma "U zemlji krvi i meda" Anđelina Žoli (Angelina Jolie) doputovala je danas u Sarajevo sa suprugom Bredom Pitom na premijeru svog filma “U zemlji krvi i meda“

Kultura

Izvor: B92, Beta

Utorak, 14.02.2012.

09:57

Default images

Džolijeva je privatnim avionom doputovala na sarajevski aerodrom nešto iza podneva i nije se obraćala medijima jer će se danas kasnije obratiti novinarima na pres konferenciji.

Džolijeva je uoči projekcije filma rekla da je izuzetno nervozna i uzbuđena i istakla da njen prvi rediteljski film nije dokumentarac, već umetnička interpretacija jedne ratne priče.

Nakon premijere filma, za Džolijevu i 200 zvanica biće organizovan svečani prijem u Olimpijskom komitetu BiH i Olimpijskom muzeju 14. Zimskih olimpijskih igara u dvorani Zetra, kao unikatnim prostorima koji baštine tradiciju BiH i promovišu olimpijske vrednosti.

"Ovu specijalnu priliku ćemo iskoristiti da bi na najlepši način prezentovali olimpijsko Sarajevo i BiH kako bi ove lepe slike i poruke bile poslate celom svetu", navodi se u saopštenju Olimpijskog komiteta BiH.

Distribucija filma u bioskopima u BiH počinje 16. februara, a film će ubrzo moći da se pogleda i u drugim zemljama u regionu.

Za film holivudske zvezde, čiju su osetljivu tematiku poslednjih meseci obeležile brojne različite reakcije, vlada ogromno interesovanje, a svih 5.000 ulaznica je do juče prodato.

Svoj dolazak na premijeru najavile su brojne javne ličnosti i ekipe najznačajnijih svetskih medija, a posebno uzbuđenje vlada zbog dolaska režiserke, njene porodice i kompletne glumačke ekipe. Ni ogromni problemi u saobraćaju neće biti prepreka hiljadama ljudi da se ipak nađu u Sarajevu, prisustvuju premijeri i pozdrave Anđelinu Džoli i glumce. Anđelina je nevladinim organizacijama i građanima poklonila 2.100 ulaznica, potvrdili su u Pres-službi Obala Art Centar.

U Republici Srpskoj se ovaj film dočekuje ili ignorisanjem ili oštrim osudama. Brojna udruženja proistekla iz rata zatražila su zabranu prikazivanja filma u tom entitetu nazivajući ga izrazito antisrpskim, čiji je cilj da pokaže Srbe kao zločinački narod. Još nije jasno hoće li ovo filmsko ostvarenje doživeti masovne projekcije u tom entitetu, ali je u subotu održana neobična premijera. Nakon odluke banjalučkog Multipleksa Palas da se film ne prikazuje u tom bioskopu zbog, kako je rečeno, nedovoljnog interesa građana, Prijedorčanka Ana Vidović organizovala je premijeru filma u svom stanu jer, kako je pojasnila, živimo pod diktaturom nacionalizma u kojem individualci odlučuju u naše ime za dobrobit našeg zajedničkog identiteta, nacionalnosti i duša. Izvestan broj zainteresovanih pogledao je film koji je, iako ilegalno skinut sa interneta, dobio odobrenje Anđeline Džoli za ovu neobičnu premijeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: