Meril Strip pomaže Vajoli Dejvis

Trostruka dobitnica Oskara Meril Strip poklonila je 10.000 dolara školi na Roud Ajlendu koju podržava Vajola Dejvis, crna glumica kojoj je u nedelju izmakao Oskar za najbolju žensku ulogu u korist Stripove.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 29.02.2012.

11:45

Default images

Dejvis, 46, bila je ovogodišnji glavni favorit za Oskara i već godinama podržava bankrotiranu školu u gradu Central Fols na Roud Ajlendu. Glumica je školi u gradu u kome je rođena više puta poklanjala novčane priloge a pomogla je i otvaranje biblioteke, prenosi Rojters.

Njena dugogodišnja prijateljica Strip, 62, odlučila je da se uključi u projekat i poslala je ček na 10.000 dolara pomoći školi. Ček je stigao u ponedeljak, dan pošto je Meril Strip osvojila Oskara za ulogu Margaret Tačer u filmu "Čelična lejdi". Vajola Dejvis bila je nominovana za ulogu u filmu "Služavke".

Škola, koja se trenutno nalazi u javnoj zgradi, moraće ili da kupi zgradu ili da se u narednih 12-13 nedelja preseli na drugu lokaciju.

Donacija Stripove pomoćiće menadžmentu škole da pokrene kampanju sa ciljem prikupljanja 1,2 miliona dolara potrebnih za kupovinu i renoviranje zgrade i lokalnog društvenog centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: