“Klip“ premijerno u SC-u 12. aprila

Premijera igranog filma “Klip” mlade rediteljke Maje Miloš, koji je osvojio nagradu na filmskom festivalu u Roterdamu, zakazana je za 12. april u 20:30 časova u Sava Centru, saopštio je distributer “Tak“.

Izvor: B92
Podeli

Film prati život Jasne, tinejdžerke koja živi okružena oskudicom beogradskih predgrađa. Otac joj je teško bolestan i besna je na sve i na svakoga, uključujući i sebe. Zaljubljena je u Đoleta, dečka sa kojim ide u školu, ali ni od tog odnosa ne dobija sve što bi želela. Turobnu svakodnevicu pokušava da potisne eksperimantisanjem u seksu, drogama i izlascima, sve vreme snimajući mobilnim telefonom sebe i ljude koji je okružuju. U tom surovom okruženju ipak se rađaju ljubav i nežnost.

Glavne uloge tumače Isidora Simijonović, Katarina Pešić, Sonja Janičić, Monja Savić, Jovana Stojiljković, Vukašin Jasnić, Vladimir Gvojić. Direktor fotografije je Vladimir Simić, a montažer Stevan Filipović. Film je snimljen u produkciji filmske kuće Baš Čelik iz Beograda. Film “Klip“, koji je osvojio nagradu za najbolji film na festivalu u Roterdamu posle premijere će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru.

Rediteljka Maja Miloš je rođena u Beogradu, 16. maja 1983. Diplomirala je 2008. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, odsek filmska i televizijska režija. Tokom studija režirala je 11 kratkih igranih i dokumentarnih filmova. Njeni kratki igrani filmovi “Interval” i “Si tu timažin” su prikazani na festivalima u Srbiji, Makedoniji, Nemačkoj, Holandiji, Finskj i drugim festivalima. Učestvovala je na Talents campusu u okviru 56. Berlinskog festivala. 2006. godine je bila u školi dokumentarnog filma na fakultetu za filmsku umetnost u Parizu - La Femis gde sam imala predavanja i snimala kratki dokumentarni film. Od 2005. godine radi kao casting director i pomoćnik režije na dugometražnim igranim filmovima. “Klip“ je njen prvi dugometražni igrani film.

Film/TV

Žiri FEST-a spreman za ocenjivanje

Članovi žirija takmičarskog programa "Evropa van Evrope" u okviru 40. FEST-a, u današnjem razgovoru sa novinarima nisu želeli da komentarišu pojedinačne filmove, ali su pozitivno ocenili takmičarsku selekciju i ceo festival.

Film/TV sreda 29.02. 17:35 Komentara: 2

Konferencija o filmu u Kinoteci

Ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković u petak 2. marta otvoriće u zgradi Jugoslovenske Kinoteke ekspertsku konferenciju na temu "Kriza u filmskoj industriji u Jugoistočnoj Evropi - izazovi finansiranja mikrobudžetnih filmova".

Film/TV sreda 29.02. 13:58 Komentara: 0

Ženski filmski maraton u REX-u

U okviru osmomartovskog specijalnog izdanja "Slobodne zone u REX-u" zajedno sa Rekonstrukcijom - ženski fond i Mrežom Žene u crnom biće predstavljen Ženski Filmski Maraton i na taj način obeležen Dan žena.

Film/TV sreda 29.02. 13:18 Komentara: 0

Meril Strip pomaže Vajoli Dejvis

Trostruka dobitnica Oskara Meril Strip poklonila je 10.000 dolara školi na Roud Ajlendu koju podržava Vajola Dejvis, crna glumica kojoj je u nedelju izmakao Oskar za najbolju žensku ulogu u korist Stripove.

Film/TV sreda 29.02. 11:45 Komentara: 0

Majkl Man snima dokumentarac za HBO

Holivudski reditelj Majkl Men oprobaće se i u radu na televiziji, u novoj dokumentarnoj seriji o ratnim fotoreporterima koja će pratiti nove generacije fotografa koji izveštavaju o konfliktima u Meksiku, Brazilu, Ugandi i Libiji, saopštila je kablovska televizija HBO.

Film/TV sreda 29.02. 11:41 Komentara: 0
strana 1 od 59 idi na stranu