“Klip“ premijerno u SC-u 12. aprila

Premijera igranog filma “Klip” mlade rediteljke Maje Miloš, koji je osvojio nagradu na filmskom festivalu u Roterdamu, zakazana je za 12. april u 20:30 časova u Sava Centru, saopštio je distributer “Tak“.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.02.2012.

13:47

Default images

Film prati život Jasne, tinejdžerke koja živi okružena oskudicom beogradskih predgrađa. Otac joj je teško bolestan i besna je na sve i na svakoga, uključujući i sebe. Zaljubljena je u Đoleta, dečka sa kojim ide u školu, ali ni od tog odnosa ne dobija sve što bi želela. Turobnu svakodnevicu pokušava da potisne eksperimantisanjem u seksu, drogama i izlascima, sve vreme snimajući mobilnim telefonom sebe i ljude koji je okružuju. U tom surovom okruženju ipak se rađaju ljubav i nežnost.

Glavne uloge tumače Isidora Simijonović, Katarina Pešić, Sonja Janičić, Monja Savić, Jovana Stojiljković, Vukašin Jasnić, Vladimir Gvojić. Direktor fotografije je Vladimir Simić, a montažer Stevan Filipović. Film je snimljen u produkciji filmske kuće Baš Čelik iz Beograda. Film “Klip“, koji je osvojio nagradu za najbolji film na festivalu u Roterdamu posle premijere će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru.

Rediteljka Maja Miloš je rođena u Beogradu, 16. maja 1983. Diplomirala je 2008. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, odsek filmska i televizijska režija. Tokom studija režirala je 11 kratkih igranih i dokumentarnih filmova. Njeni kratki igrani filmovi “Interval” i “Si tu timažin” su prikazani na festivalima u Srbiji, Makedoniji, Nemačkoj, Holandiji, Finskj i drugim festivalima. Učestvovala je na Talents campusu u okviru 56. Berlinskog festivala. 2006. godine je bila u školi dokumentarnog filma na fakultetu za filmsku umetnost u Parizu - La Femis gde sam imala predavanja i snimala kratki dokumentarni film. Od 2005. godine radi kao casting director i pomoćnik režije na dugometražnim igranim filmovima. “Klip“ je njen prvi dugometražni igrani film.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: