Nije važno, ali Montevideo je prvi

Producentska kuća „Intermedia network“ saopštila je 2. februara da je na prvom mestu po gledanosti u regionu ipak njen film „Montevideo, Bog te video“ Dragana Bejlogrlića, a ne „Parada“ Srđana Dragojevića.

Izvor: Tanjug
Podeli

Uz reči da takmičenje među filmovima nije relevantno niti u ovom trenutku potrebno, iz kuće „Intermedia networks“ saopštili su da podaci o „Paradi“ kao najgledanijem srpskom filmu u regionu nisu tačni.

Njihova reakcija stigla je na nedavno saopštenje producentske kuće „Delirium films“ u kojem se navodi da je Dragojevićeva „Parada“ najuspešnije srpsko filmsko ostvarenje u regionu, dostigavši brojku od 520 000 gledalaca. Time je ovaj film za sobom ostavio Bjelogrlićevo ostvarenje „Montevideo, Bog te video“ koje je do sada bilo na prvom mestu.

Međutim, „Intermedia network“ u svom saopštenju precizira da, prema podacima srpskih filmskih distributera, koji evidentiraju gledanost na teritoriji Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, „Montevideo“ ima 516.124, a „Parada“ 319.322 gledaoca.Kako mnogi gradovi nemaju bioskope, „Intermedia network“ je organizovala projekcije i po sportskim halama u Srbiji, pa sa tim projekcijama i festivalima „Montevideo“ ima još 27.000 gledalaca (ukupno 543.000).

Nesporeći uspešnost „Parade“, ovakav princip evidentiranja, tvrde u „Intermediji“, jedini je relevantan način da se ustanovi gledanost, a podaci o tome prijavljuju se Filmskom centru Srbije.

„Intermedia“ ukazuje da „Delirium“ po svom nahođenju „uvodi neke nove aršine, ali i po tom „kreativnom postupku“, posle provere objavljenih podataka iz Hrvatske i Slovenije (iz Makedonije ne postoje zvanični podaci i nisu proverljivi), „Parada“ nije prestigla „Montevideo“.

Film/TV

Žiri FEST-a spreman za ocenjivanje

Članovi žirija takmičarskog programa "Evropa van Evrope" u okviru 40. FEST-a, u današnjem razgovoru sa novinarima nisu želeli da komentarišu pojedinačne filmove, ali su pozitivno ocenili takmičarsku selekciju i ceo festival.

Film/TV sreda 29.02. 17:35 Komentara: 2

Konferencija o filmu u Kinoteci

Ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković u petak 2. marta otvoriće u zgradi Jugoslovenske Kinoteke ekspertsku konferenciju na temu "Kriza u filmskoj industriji u Jugoistočnoj Evropi - izazovi finansiranja mikrobudžetnih filmova".

Film/TV sreda 29.02. 13:58 Komentara: 0

Ženski filmski maraton u REX-u

U okviru osmomartovskog specijalnog izdanja "Slobodne zone u REX-u" zajedno sa Rekonstrukcijom - ženski fond i Mrežom Žene u crnom biće predstavljen Ženski Filmski Maraton i na taj način obeležen Dan žena.

Film/TV sreda 29.02. 13:18 Komentara: 0

Meril Strip pomaže Vajoli Dejvis

Trostruka dobitnica Oskara Meril Strip poklonila je 10.000 dolara školi na Roud Ajlendu koju podržava Vajola Dejvis, crna glumica kojoj je u nedelju izmakao Oskar za najbolju žensku ulogu u korist Stripove.

Film/TV sreda 29.02. 11:45 Komentara: 0

Majkl Man snima dokumentarac za HBO

Holivudski reditelj Majkl Men oprobaće se i u radu na televiziji, u novoj dokumentarnoj seriji o ratnim fotoreporterima koja će pratiti nove generacije fotografa koji izveštavaju o konfliktima u Meksiku, Brazilu, Ugandi i Libiji, saopštila je kablovska televizija HBO.

Film/TV sreda 29.02. 11:41 Komentara: 0
strana 1 od 59 idi na stranu