"Ustanička ulica" 13. marta u SC-u

Film "Ustanička ulica" po scenariju Ðorđa Milosavljevića i Nikole Pejakovića, u režiji Miroslava Terzića, biće premijerno prikazan 13. marta u Sava centru, najavila je danas ekipa filma.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.01.2012.

14:56

Default images

Gordan Kičić igra mladog tužioca Dušana koji dobija slučaj koji mora da drži u najvećoj tajnosti.

Naizgled zatvoren i skoro zastareli predmet iz korena menja njegov život, a on je odlučan i istrajan u potrazi za istinom.

Snimanje filma u produkciji "Filmkombajna" počelo je 13. aprila prošle godine.

Tokom 42 snimajuća dana na lokacijama u Beogradu (Institut za ispitivanje materijala - IMS, Klinički centar Srbije, dnevna bolnica "Narodni front", Specijlani sud, stan u Palmotićevoj...), Vojvodini i Golupcu, snimljeno je više od 50 sati materijala.

Film je završen u roku, a poslednja klapa pala je 4. juna u ranim jutarnjim satima.

Osim Kičića
, koji je ujedno i producent, u ovom trileru igraju i Rade Šerbedžija, Uliks Fehmiu, Jelena Ðokić, Milica Mihajlović, Predrag Ejdus, Petar Božović, Bojan Žirović, Aleksandar Ðurica, Miki Krstović, Marko Baćović, Marko Janjić.

Saradnik na scenariju je Filip Švarm, direktor fotografije Miladin Čolaković, montažer Dejan Urošević, scenograf Aljoša Spajić, kostimograf Zora Mojsilović.

Film "Ustanička ulica" podržali su Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva, Filmski centar Srbije, Radio televizija Srbije, Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Pokrajinski sekretarijat za kulturu Vojvodine, Fond za otvoreno društvo i "The Balkan trust for democracy".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: