“Fantomska pretnja 3D“ u februaru

Prvi deo čuvenog serijala “Ratovi zvezda“ pod imenom “Fantomska pretnja“, imače svoju bioskopsku 3D premijeru 9. februara 2012. godine.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 30.12.2011.

14:57

Default images

“Fantomska pretnja“ je, hronološki, prvi deo nove trilogije, i pripoveda o počecima junaka iz sage „Star Wars“. Pratila su ga, u trogodišnjim intervalima, još dva nastavka: "Ratovi klonova“ i "Osveta Sita“.

Smeštena u "dalekoj, dalekoj galaksiji“, saga "Star Wars“ ovom projekcijom ulazi u 3D svet, a gleadoci “Fantomska pretnje“ će moći da u 3D tehnici uživaju u nekim od najuzbudljivijih i najspektakularnijih scena iz sage – od invazije Nabe, preko potera u svemiru, do bitke svetlosnim mačevima između Darta Maula i džedaja. Konverzija filma u 3D urađena je uz striktno pridržavanje izvornog materijala i umetničkim zamislima autora.



Miroljubivoj planeti kojom vlada mlada ali mudra kraljica Amidala (Natali Portman) preti korumpirana Trgovačka federacija, u službi zlog lorda Sita i njegovog zastrašujućeg učenika, Darta Maula. Naizgled dobronamerni senator Palpatin (Ijan Makdermid) je kraljičin savetnik, mada mnogi sumnjaju u njega. Vitezovi Džedaji Kvaj-Gon Džin (Liam Nison) i Obi-Van Kenobi (Juan Mekregor) pozvani su da intervenišu u raspravama u vezi se trgovinom. U toku pregovora, njihov učenik postaje mladi Anakin Skajvoker (Džejk Lojd). Oni takođe sreću Džar Džar Binksa (Ahmed Best), smušeno stvorenje sa likom guštera, koje je proterano iz svoje domovine pod vodom zbog svoje smotanosti. Kada Trgovačka federacija napadne planetu Nabu, kraljica i njeni saveznici moraju da se bore protiv horde robota, dok se Kvi-Gon i Obi-Van suočavaju sa zlim Dartom Maulom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: