Muškarci koji mrze žene dolaze 5.1.

Film Dejvida Finčera "Muškarci koji mrze žene" (Girl With Dragon Tattoo) na redovnom bioskopskom repertoaru naći će se od 5. januara 2012. godine.

Kultura

Izvor: PR

Sreda, 28.12.2011.

17:43

Default images

"Muškarci koji mrze žene" je igrana adaptacija književnog bestselera "Trilogija Milenijum" Stiga Lašona. Radnja filma bazirana je na prvoj knjizi koja je širom sveta prodata u preko 50 miliona primeraka i postala svetski fenomen.

Glavne uloge tumače Danijel Krejg i Runi Mara.

Film prati Lizbet Salander koja je neobična heroina problematične prošlosti, buntovničkog izgleda, na prvi pogled odbojnog, ali pravičnog karaktera. Ona se sveti nasilnicima, ali i priskače u pomoć čuvenom novinaru Mikaelu Blumkvistu u rešavanju misterioznog nestanka Harijet Vengar. Prateći čuveni roman, reditelj Dejvid Finčer i scenarista Stiven Zailijan su želeli da istaknu korporativnu, društvenu i ličnu dekadenciju sa kojom se Mikael i Lizbet neprestano suočavaju.

Stig Lašon je u svojim romanima opisivao korumpiranu vlast, mizoginiju, nasilne opsesije, socijalnu pravdu i moralna iskušenja kojima su junaci izloženi tokom turbulentne alternativne istrage. „Mislim da će ljude zaintrigirati spletke pojedinaca i mračne tajne društva, mnogo više nego što to žele da priznaju. Ovaj film sve to prati kroz dvoje ključnih autsajdera koje će publika obožavati,“ kaže glumica Runi Mara.

Dejvid Finčer je dva puta nominovan za Oskara, a dobitnik je Zlatnog globusa i nagrade BAFTA za film “Društvena mreža“. Prethodno je režirao čuvene naslove “Alien 3“, “Sedam“, “Igra“, “Borilački klub“, “Soba panike“ i “Neobičan slučaj Bendžamina Batona“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: