Muškarci koji mrze žene dolaze 5.1.

Film Dejvida Finčera "Muškarci koji mrze žene" (Girl With Dragon Tattoo) na redovnom bioskopskom repertoaru naći će se od 5. januara 2012. godine.

Izvor: PR
Podeli

"Muškarci koji mrze žene" je igrana adaptacija književnog bestselera "Trilogija Milenijum" Stiga Lašona. Radnja filma bazirana je na prvoj knjizi koja je širom sveta prodata u preko 50 miliona primeraka i postala svetski fenomen.

Glavne uloge tumače Danijel Krejg i Runi Mara.

Film prati Lizbet Salander koja je neobična heroina problematične prošlosti, buntovničkog izgleda, na prvi pogled odbojnog, ali pravičnog karaktera. Ona se sveti nasilnicima, ali i priskače u pomoć čuvenom novinaru Mikaelu Blumkvistu u rešavanju misterioznog nestanka Harijet Vengar. Prateći čuveni roman, reditelj Dejvid Finčer i scenarista Stiven Zailijan su želeli da istaknu korporativnu, društvenu i ličnu dekadenciju sa kojom se Mikael i Lizbet neprestano suočavaju.

Stig Lašon je u svojim romanima opisivao korumpiranu vlast, mizoginiju, nasilne opsesije, socijalnu pravdu i moralna iskušenja kojima su junaci izloženi tokom turbulentne alternativne istrage. „Mislim da će ljude zaintrigirati spletke pojedinaca i mračne tajne društva, mnogo više nego što to žele da priznaju. Ovaj film sve to prati kroz dvoje ključnih autsajdera koje će publika obožavati,“ kaže glumica Runi Mara.

Dejvid Finčer je dva puta nominovan za Oskara, a dobitnik je Zlatnog globusa i nagrade BAFTA za film “Društvena mreža“. Prethodno je režirao čuvene naslove “Alien 3“, “Sedam“, “Igra“, “Borilački klub“, “Soba panike“ i “Neobičan slučaj Bendžamina Batona“.

Film/TV

Filmovi koji nas očekuju u 2012.

Filmovi Kventina Tarantina, Roberta Patinsona, Danijela Krejga i Dejvida Kronenberga neki su od najiščekivanijih filmova 2012. godine prema mišljenju uredništva britanskog lista "Indipendent".

Film/TV subota 31.12. 22:20 Komentara: 9

Runi Mara - od bogatašice do Lizbet

Glumici Runi Mara bila su potrebna dva i po meseca i pet probnih snimanja da bi dobila ulogu Lizbet Salander u holivudskoj ekranizaciji romana Stiga Lašona "Muškarci koji mrze žene" koji će se u beogradskim bioskopima pojaviti 5. januara.

Film/TV subota 31.12. 18:41 Komentara: 2

Novogodišnja noć na TV B92

31. decembra u 20.30h televizija B92 započinje odbrojavanje do Nove godine. Specijalni voditelji kroz novogodišnju noć biće ekipa Velike Srbije koja će nam najavljivati pojedine delove programa.

Film/TV subota 31.12. 18:15 Komentara: 4

“Montevideo” od januara na RTS-u

Televizijska serija ''Montevideo, Bog te video'' reditelja Dragana Bjelogrlića rađena u produkciji ''Intermedija netvorksa'' počeće da se prikazuje u januaru 2012. godine na prvom programu RTS-a, najavila je na konferenciji za novinare novinarka Majda Ropret-Filipović.

Film/TV sreda 28.12. 15:24 Komentara: 2

Počela trka za Oskare

Američka filmska akademija poslala je glasačke listiće svojim članovima kako bi nominovali takmičare u svim kategorijama za prestižnu nagradu Oskar, prenele su danas agencije.

Film/TV sreda 28.12. 11:43 Komentara: 0

"Forest Gamp" u filmskom registru

Kongresna biblioteka saopštila je danas da je Oskarima nagrađen film iz 1994. "Forest Gamp" sa Tomom Henksom u glavnoj ulozi, jedan od 25 filmova koji će ove godine biti uključeni u Nacionalni filmski registar, najveću svetsku arhivu filmskih, TV i zvučnih snimaka.

Film/TV sreda 28.12. 11:28 Komentara: 0
strana 1 od 53 idi na stranu