Težina lanaca u domaćim bioskopima

Dokumentarac “Težina lanaca” srpsko-kanadskog autora Borisa Malagurskog imaće bioskopsku premijeru 21. decembra u Velikoj sali bioskopa Akademija 28 u Beogradu.

Izvor: PR
Podeli

’Težina lanca’ na angažovan i kritički način ispituje stvarnu ulogu koju su SAD, NATO i EU odigrali u tragičnom raspadanju Jugoslavije. U pitanju je intrigantna priča o realnosti i sveukupnosti dešavanja na ovim prostorima; društveno-političkim pitanjima i manipulacijama, o stvarima koje su se mogle pročitati samo između redova, o permanentnom konstruisanju „istine“ i situacija, o snovima i javi jednog utopističkog društva...”, navodi se u saopštenju.

Film sadrži retke arhivske snimke, snimke intervjua sa akademicima, diplomatama, medijskim ličnostima, brojnim američkim zvaničnicima, srpskim, hrvatskim i slovenačkim intelektualcima i novinarima, kao i sa običnim građanima bivših jugoslovenskih republika.

Dokumentarac se do sada našao u zvaničnim selekcijama filmskih festivala širom sveta, kao što su “Raindance” festival (Britanija), Međunarodni festival dokumentarnog filma BELDOCS (Srbija), Internacionalni festival “New Latin American” (Kuba); Festival “Ann Arbor” (SAD), Festival “Moving Images” (Kanada). “Težina lanca” prikazivana je i u brojnim bioskopima širom Australije, SAD i Kanade.

Malagurski za ovo ostvarenje potpisuje režiju, scenario, produkciju i montažu ostvarenja.

Nakon projekcije filma sledi diskusija kojoj će prisustvovati autor filma sa saradnicima

Film/TV

Filmovi koji nas očekuju u 2012.

Filmovi Kventina Tarantina, Roberta Patinsona, Danijela Krejga i Dejvida Kronenberga neki su od najiščekivanijih filmova 2012. godine prema mišljenju uredništva britanskog lista "Indipendent".

Film/TV subota 31.12. 22:20 Komentara: 9

Runi Mara - od bogatašice do Lizbet

Glumici Runi Mara bila su potrebna dva i po meseca i pet probnih snimanja da bi dobila ulogu Lizbet Salander u holivudskoj ekranizaciji romana Stiga Lašona "Muškarci koji mrze žene" koji će se u beogradskim bioskopima pojaviti 5. januara.

Film/TV subota 31.12. 18:41 Komentara: 2

Novogodišnja noć na TV B92

31. decembra u 20.30h televizija B92 započinje odbrojavanje do Nove godine. Specijalni voditelji kroz novogodišnju noć biće ekipa Velike Srbije koja će nam najavljivati pojedine delove programa.

Film/TV subota 31.12. 18:15 Komentara: 4

“Montevideo” od januara na RTS-u

Televizijska serija ''Montevideo, Bog te video'' reditelja Dragana Bjelogrlića rađena u produkciji ''Intermedija netvorksa'' počeće da se prikazuje u januaru 2012. godine na prvom programu RTS-a, najavila je na konferenciji za novinare novinarka Majda Ropret-Filipović.

Film/TV sreda 28.12. 15:24 Komentara: 2

Počela trka za Oskare

Američka filmska akademija poslala je glasačke listiće svojim članovima kako bi nominovali takmičare u svim kategorijama za prestižnu nagradu Oskar, prenele su danas agencije.

Film/TV sreda 28.12. 11:43 Komentara: 0
strana 1 od 53 idi na stranu