Sve je spremno za 17. FAF

Sedamnaesti Festival autorskog filma biće otvoren 30. novembra (20h) u Domu omladine Beograda, projekcijom filma “Sram” reditelja Stiva Mekvina.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2011.

15:40

Default images

Festival će svečano otvoriti Eran Kolirin, reditelj iz Izraela, čiji je film „Zamena“ deo programa ovogodišnjeg festivala. On je domaćoj publici poznat po svom prethodnom ostvarenju „Poseta orkestra“.

Otvaranje festivala pratiće i nastup benda “Zemlja Gruva”.

Film „Sram“ reditelja Stiva Mekvina, nagrađen je na festivalu u Veneciji nagradom FIPRESCI i priznanjem za najbolju mušku ulogu Majklu Fasbenderu.

Među najinteresantnijim filmovima ovogodišnjeg festivala je iransko ostvarenje „Razvod: Nader i Simin“, reditelja Ašgara Farhadija. Film je u Berlinu nagrađen „Zlatnim medvedom“ za najbolji film i priznanjem za najbolja glumačka ostvarenja kako muškoj, tako i ženskoj glumačkoj ekipi filma.

Na FAF-u će takođe biti prikazano i prvo 3D ostvarenje kultnog reditelja Vima Vendersa„Pina 3D“, film posvećen slavnoj plesačici i koreografkinji Pini Bauš.

Ovogodišnji Festival autorskog filma traje do 5. decembra u Domu omladine, Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu kulture Studentski grad, Muzeju Kinoteke i multipleksu "Kolosej".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: