Šampion najtužniji film u istoriji

Dvominutni vrhunac filma o bokserskom šampion "The Champ" (Šampion) iz 1979. godine najtužnija je filmska scena ikad snimljena, utvrdili su naučnici.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 30.07.2011.

10:42

Default images

U ovoj sceni bokser Džon Vojt (Jon Voight) uzvraća udarce i vraća se na staze stare slave dok se bori za starateljstvo nad svojim sinom, Rikom Šroderom (Rick Schroder), koji u očaju plače.

Film Franka Zafirelija (Franco Zeffirelli) završava smrću oca pred očima sina, a ova emotivna scena kada devetogodišnji sin boksera doziva sa: "Šampionu, probudi se!" proglašena je najtužnijom.



Američki profesori psihologije Džejms Gros i Robert Levenson (James Gross i Robert Levenson) od 1988. pokušavaju da otkriju koji to film budi najtužnija osećanja. Svojim eksperimentima najzad su i uspeli da "utvrde".

Listu od 250 filmova skratili su na 78 i među njima našli su da je najtužniji "Šampion", koji je odneo pobedu i nad hitom "Kramer vs. Kramer".

Drugi najtužniji film na svetu je Diznijev "Bambi", odnosno scena kad Bambijeva majka umire.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

143 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: