Otvoren filmski festival Trajbeka

Pevač Elton Džon otvorio je filmski festival Trajbeka koncertom na otvorenom i premijerom filma o snimanju njegovog albuma “The Union“.

Kultura

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 21.04.2011.

10:01

Default images

Britanski pevač izveo je šest pesama na otvaranju 10. Trajbeka festivala, koji će trajati do 1. maja.

Posle koncerta, premijerno je prikazan dokumentarac koji je režirao Kameron Krou.

Dokumentarac prikazuje kako su se Elton Džon i Leon Rasel ponovo našli posle 38 godina i prikazuje saradnju dvoje umetnika iza scene, kao i stare snimke dvojice umetnika iz 1970-ih.

Džon je rekao Rojtersu da je dokumntarac bio Krouova ideja i da je njegov stil snimanja “neinvazivan".

"Posle nekog vremena ga uopšte ne primetite. On ima običaj da se pojavljuje iz biljki i sličnih stvari“, rekao je 64-godišnji pevač.

Rasel i Krou, koji su sarađivali na režiserovom filmu “Korak do slave“ nisu se pojavili na otvaranju festivala. Režiser trenutno radi na još jednom dokumentarcu, ovaj put o bendu Perl Džem (Pearl Jam).

“The Union“ je jedan od 15 filmova sa muzičkom tematikom koji će biti prikazani na festivalu. Tokom festivala publika će moći da vidi ukupno 93 filma, od kojih 41 dokumentarac i 52 igrana filma.

Među filmovima koji će biti premijerno prikazani u Njujorku su drama "Last Night" sa Kirom Najtli i Semom Vordingtonom i komična drama "Everything Must Go" sa Vilom Ferelom.

Glumac i režiser Šon Pen učestvovaće u diskusiji posle projekcija dokumentarnog filma "Love Hate Love" o tri porodice pogođene terorizmom. Očekuje se da će taj film privući veliku pažnju na festivalu, koji su Robert De Niro, Džejn Rozental i Krejg Hatkof osnovali posle terorističkih napada na Njujork 11. septembra 2001. godine.

Na festivalskom programu biće komedija Majkla Vinterbotoma "Trip", kao i drama "Western Blackthorn" Matea Hila sa Semom Šepardom u glavnoj ullozi.

Među dokumentarnim filmovima na programu su "GOD Bless Ozzy Osbourne", o životu rokera Ozija Ozborna i "Catching Hell", priča o opsesivnom navijaču u režiji Aleksa Gibnija.

Na festivalu će premijerno biti prikazan i film “Cinema komunisto“ mlade srpske rediteljke Mile Turajlić, u takmičarskoj selekciji.

Autorka filma Mila Turajlić kao i montažerka Aleksandra Milovanović će u Njujorku prisustovati premijeri i dodatnim projekcijama filma, i imaće priliku da upoznaju publiku sa trenutnom situacijom u “Avala Filmu“.

Film "Cinema komunisto" je do sada uspešno prikazan na nekoliko evropskih festivala, a nagrađen je na festivalima u Trstu, na Kipru i nedavno u Rio de Žaneiru.

Ovogodišnji festival Trajbeka završava se 1. maja, projekcijom romantične komedije "Newlyweds", čiji je reditelj i junak Edvard Berns.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: