Mitićev film besplatno na internetu

Satirični dokumentarni film Borisa Mitića „Doviđenja, kako ste?“ biće dostupan na internetu od 1. maja u specijalnom „D Š D“ (Daj šta daš) izdanju, saopštila je beogradska producentska kuća „Dribbling Pictures“.

Kultura

Izvor: Beta

Subota, 30.04.2011.

13:06

Default images

„Doviđenja, kako ste?“ predstavlja, kako je kazao Mitić, jedan specifičan, fajterski, inspirativni, satirični pogled na svet, kombinujući atraktivne srpske aforizme, naraciju Nebojše Glogovca i gotovo petsto „satiričnih dokumentarnih kadrova“, snimljenih tokom četiri godine duž pedeset hiljada kilometara sporednih puteva Srbije i Republike Srpske.

Mitić, čiji je prvenac „Pretty Dyana“ postigao veliki uspeh na Balkanu, izjavio je da je neovlašćeno preuzimanje autorskih dela neizbežno i da u odsustvu komercijalne perspektive kakvu-takvu satisfakciju još uvek može da pruži jedino kodeks gledaoca koji poštuje autorsko delo.

„Televizijsko i DVD tržište za dokumentarne filmove kod nas ne postoji, ma koliko oni bili uspešni ili popularni. Umesto da poklonim film bezobraznim televizijama, pokloniću ga narodu, pa kome se svidi može da ne vrati praznu tepsiju. Pitanje je i retoričko, čega imate viška u životu, i hipotetičko, daćete ako hoćete i ako se ikada sretnemo", nobjasnio je Mitić.

Na ovaj subverzivno-filozofski gest „Dribbling Pictures“ odlučio se baš na Praznik rada, u satiričnom duhu filma.



„Doviđenja, kako ste?“ snimljen je uz podršku Ministarstva kulture Srbije i Grada Beograda, u koprodukciji sa televizijama ARTE, MDR, SVT i YLE, a emitovalo ga je ukupno deset evropskih televizijskih kanala. Film je obišao više od osamdeset festivala na pet kontinenata, osvojivši jedanaest nagrada.

Boris Mitić trenutno priprema snimanje novog dokumentarca čija će tema, kako je autor ranije najavio, biti Ništa.

„D Š D“ ili „Daj Šta Daš“ je originalan format koji podrazumeva besplatno preuzimanje ili gledanje na internetu, uz napomenu da su gledaoci kojima se film dopadne slobodni da uzvrate autoru „bilo čime čega imaju viška u životu (sira, rakije, igračaka, inspiracije, zanata, vremena...)“, saopštili su producenti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: