Ekranizacija srpskog zombi romana

Producentska kuća ”Talking Wolf Productions”, koja je realizovala prvi srpski zombi film, ”Zonu mrtvih”, planira da oživi mrtvace i u svojim novim projektima.

Izvor: PR
Podeli

Pored mogućeg nastavka ”Zone mrtvih”, koji je već najavljen, reditelji prvog srpskog zombi filma, Milan Todorović i Milan Konjević, izrazili su želju da ekranizuju i prvi srpski zombi roman ”Ostrvo prokletih” autora Đorđa Bajića, u izdanju „Paladina“.

U pitanju je izuzetno zanimljiva avantura koja se odigrava na indonežanskom ostrvu na kome se, bežeći pred zombijima, za goli život bore elitni tim agenata srpskog porekla i grupa porno diva. Ideja je da se filmska adaptacija izmesti na Goli otok, čime bi se dodala i politička dimenzija, a pojava zombija opravdala komunističkim eksperimentima koji su tamo vršeni. Osim izmene lokacije, radnja i likovi ostali bi nepromenjeni.

Producentska kuća je već obezbedila prava za ekranizaciju ovog romana i trenutno se radi na pisanju sinopsisa za film, na kome zajednički rade Dimitrije Vojnov i Milan Todorović.

Želja producenata je da se, pored domaćih snaga, u filmu pojavi Ken Fori "najpoznatiji ubica zombija na svetu" i glavni akter ”Zone mrtvih” kao i nekoliko renomiranih glumica iz industrije filmova za odrasle.

Film/TV

"Oblik vode" favorit za britanskog "Oskara"

Nagrade britanske Akademije za filmsku i televizijsku umetnost (BAFTA) biće uručene večeras u Londonu, u atmosferi koja će biti obeležena seksualnim skandalom u filmskoj industriji, dok je favorit za nagradu film "The Shape of Water" (Oblik vode) meksičkog reditelja Giljerma del Toroa, javila je agencija AFP.

Film/TV nedelja 18.02. 13:15 Komentara: 9
strana 1 od 1497 idi na stranu