Ekranizacija srpskog zombi romana

Producentska kuća ”Talking Wolf Productions”, koja je realizovala prvi srpski zombi film, ”Zonu mrtvih”, planira da oživi mrtvace i u svojim novim projektima.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 30.03.2011.

12:20

Default images

Pored mogućeg nastavka ”Zone mrtvih”, koji je već najavljen, reditelji prvog srpskog zombi filma, Milan Todorović i Milan Konjević, izrazili su želju da ekranizuju i prvi srpski zombi roman ”Ostrvo prokletih” autora Đorđa Bajića, u izdanju „Paladina“.

U pitanju je izuzetno zanimljiva avantura koja se odigrava na indonežanskom ostrvu na kome se, bežeći pred zombijima, za goli život bore elitni tim agenata srpskog porekla i grupa porno diva. Ideja je da se filmska adaptacija izmesti na Goli otok, čime bi se dodala i politička dimenzija, a pojava zombija opravdala komunističkim eksperimentima koji su tamo vršeni. Osim izmene lokacije, radnja i likovi ostali bi nepromenjeni.
Producentska kuća je već obezbedila prava za ekranizaciju ovog romana i trenutno se radi na pisanju sinopsisa za film, na kome zajednički rade Dimitrije Vojnov i Milan Todorović.

Želja producenata je da se, pored domaćih snaga, u filmu pojavi Ken Fori "najpoznatiji ubica zombija na svetu" i glavni akter ”Zone mrtvih” kao i nekoliko renomiranih glumica iz industrije filmova za odrasle.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: